2868 E BOŞ MESAJ ATINIZ
TÜRKİYE PAKİSTANA YARDIM TOPLUYOR SADECE 5 TL
LÜTFEN HEMEN UNUTMADAN BAĞIŞLARINIZI YAPINIZ VE LÜTFEN MÜMKÜNSE MESAJI PAYLAŞINIZ
Ne çok severim, özellikle çay sofralarında ve yaz akşamı davet masalarımda.Hiç eksikliğinide yaşamam zaten. Hafif oluşu, içindeki mis gibi dereotu tazecik maydanoz, soğan ve sarımsakla beni kendine hayran bırakır mücver.
Yıllar yıllar oldu kızartmasını yapmayalı. Masal kahramanım illa orjinal halini sever ve ister. Onun için 3-4 kaşık az yağda kızartmak için ayırır, gerisini doğruca fırına atıveririm.
Aşağıdaki tarifiMde , daha kalabalıksanız ! ve ölçüyü artırmak gerekirse , her kabak için, 1 silme kaşık un ilave etmeyi unutmayın ! Birde kabakları çok iyi !! sıkmazsanız ,içinde su miktarı artar, sulu ve çiğ kıvamlı olur.
Birde içine peynir atar benim valide sultanım, o zaman üzeri daha çabuk kızarır aldatıcı olabilir, erkenden pişti diye fırından alırsanız yine içi çiğ kıvamda kalır.
Yani yine yarım tarifle, deneye deneye el alışkanlığı kazanacaksınız. Ben her şeyi öyle yapmaya çalışır, kendi ahengimi Yaratırım ! Beraberce göz atalım mı artık çok istediğiniz bu tarife.
FIRIN MÜCVER (6-8 kişilik )
- 3 iri adet kabak rendesi
- 1 iri soğan rendesi
- 1 türk kahve fincanı sıvıyağ ( birazını fırın tepsisini yağlamak için ayırın)
- 2 adet yumurta
- 3 yk- çorba kaşığı un
- yarım dereotu biraz maydanoz- 4 dal taze soğanın yeşil uçları
- tuz, karabiber, pul biberi
- Kabakları irice rendeleyip suyunu sıkın ve derin bir kaseye alın kabuğu soymayın.
- Soğanı rendeleyip ekleyin. diğer bütün yeşillikleri doğrayarak, baharat ve yumurtaları eklyin.
- yağladığınız fırın kabınıza karışımı yayın.
- 175* üzeri iyice kızarana dek pişirin.
Sıcakken kesip dilimleyin.
Ilık servisi öneririm.
AFİYETLER OLSUN.
Nuray Hanım ellerinize sağlık... fırında hiç denemeiştim mücveri daha hafif olması tercih dilen nokta sanırım..
YanıtlaSilellerinizden şahane görünüyor...:))
sevgiler..
mutlu günler..
Nunucuğum
YanıtlaSilcanım annem çook güzel yapardı mücveri, daima kızartarak. Nasıl yapıyorsa hem çok kızarmaz ama içi de pişerdi.
Daha sonraları ben fırında yapınca burun kıvırır olmuştu, tıpkı eşiniz gibi mücverin kızartma olması gerektiğini savunurdu.
Eşim ise bir tek mücveri yemezdi. Bende fırında yaparak bu sorunu çözdüm.
Ben her tarifi ölçülü yapmayı severim. Göz kararı bazen tutmayabiliyor.
Onun için bu tarifinize sevindim.
Deftere yazıldı:)
Teşekkürler, sevgiler
Günaydın Nunucum.Ellerine sağlık canım mücverin nefis gözüküyor.Ben de çok severim fırında olanını.Bu arada dün doğum günümü kutlamadığını da hatırlatırım.Sevgiler....
YanıtlaSilya çok haklsın nunum.
YanıtlaSilbu tarifi senden alalı 8 sene olmuş deftere baktım demin. ve defalarca sulu oldu attım
meğerse ben suyunu hiç iyi sıkmazmışım. vıcık olurdu.
sen bana gelip yapınca iş çözüldü, hiç unutmam o yılı. bende göğsümü gere gere masamın ortasına bırakıyorum mücveri. sağolasın canım,elelrine sağlık, yine okadar güzel göründüki,akşama yapalım, 10 dakka sürmüyor bile.
öpüyorum tatlım BANU.
Çok severiz Mücveri biz Ege'liler :) Çayla ne iyi giderdi olsaydı da şimdi.Kızım sarmsaklı yoğurtlada yer .
YanıtlaSilhayatım okadar severim ki bende,
YanıtlaSilsenle yarışa yerdim olsaydı.
mükemmel kıvam.eline sağlık canım.
zeynep günal.
Sultanım bencede en sağlıklısı fı
YanıtlaSilrında yapılan.Senede 5 kere yapıyor
sam mutlaka 4'ü fırında olur:))Öpü
yorum...
Yenilebilesi en güzel mücver. Bende ya fırında yada yağsız tavada yaparım . Eline sağlık canım
YanıtlaSilElelrinize sağlık bayılırım fırında kabak mücverine nefis olur
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor nasıl da canım çekti.Hafta sonu yapıcam :)Ellerinize sağlk
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık.Güzel görünüyor.Sevgiler..
YanıtlaSilBen de çok severim bu tarifi:) Ellerine sağlık Nunucum..
YanıtlaSilMücver bana da hep anneciğimi hatırlatır,onu istetir.
YanıtlaSilEn tatlı anne yemeklerinden , sadece biri.Onun elinden daha tatlı oluyor:) Fırında yedikten sonra,pek kızartmaz olduk ablacığım biz de.Ellerine,gönlüne sağlık çok güzel görünüyor..
Muhabbetle
Çok severim fırın mücveri, eline sağlık harikabir tarif
YanıtlaSilEllerinize saglik. Ben iki türlsünü de severim. Ikisinin de yeri baska. Sevgiler...
YanıtlaSilNefis görünüyor,kabak alıp ben de yapiim,üstü de nefis kızarmış,çok lezetli olmalı,olsa da yesek,bayılırım kabaklı lezzetlere,ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSil