Bahar kahvaltılarındaki çok hafif ve Çok Sağlıklı bulduğum krep tarifini ,sizlerden gelen mailler üzerine yayınlıyorum arkadaşlar.
TAM BUĞDAY UNLU KREP
1 yumurta
1.5 sb lıgt süt
minicik tuz ( tatlı olarakda yenilmesi için az koydum )
1/2 çay kaşığı esmer şeker
tam buğday unu
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Süt ve yumurta karıştırılıp, tam buğday unu , şeker-tuz -yağ eklenir. Isıtılmış tavada yağsız ! pişirilir.
Not :
Beyaz unla yapılan krepler, ipeksi yumuşaklığı ile bilinmekte, ve buna nazaran tam tahıllı krepler ise biraz daha kuru olmaktadır !
ÖDÜLLERİM için sevgili Melek ve Vildan' a Çok Teşekkür ederim.
Bu Sayfada yayınladım.
Hımmmm
YanıtlaSilçok sağlıklı görünüyor ellerinize sağlık tam benlik ...
Sevgiler.....
hmmmm harika, hele de üzerindeki o çiçekler ne kadar da güzel. tam baharlık,ellerine sağlık
YanıtlaSilbende sayende hiç beyaz un kullanmıyorum son zamanlarda.
YanıtlaSilöyle çok şey öğrendimki sağol nunucum.
esin
Nunum krep deyince Derin hanım için akan sular durur !
YanıtlaSilsabah akşam hiç fark etmez yaptırır yer. Ellerine sağlık o görmeden kaçıyorum..
aman da aman pek de güzel süslemişsiniz. Ne kadar da şirin olmuş.
YanıtlaSilbu arada kepekli un kullanmak fikri super.
teşekürler
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık.Bu sunumlarına bayılıyorum.
Sevgiyle kal.
Canımcım ellerine sağlık ....
YanıtlaSilBeyaz un yerine daha sağlıklı,çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgilerrrr....
YanıtlaSilhiç aklıma gelmemişti sende tadana kadar.
YanıtlaSilkeki poğaçayı yapmıştın ama kerep iyi fikirdi nuracığım tekrar ellerine sağlık birtanem.
SEMRA
bayılırım canım.
YanıtlaSiliyi fikir.
şu kattığın havaya bitiyorum her defasında =]
ne şekersin canımcım. ferda
Nunum hemen not aldım canım elerine emeğine yüreğine sağlık...
YanıtlaSilNuray'cığım,
YanıtlaSilAnnemin telaşından dolayı epeydir uzaktım dostlarımın sayfalarına.
Sayfanı açınca içimde de baharlar açıyor her seferinde.
Ellerine, emeklerine sağlık güzel arkadaşım. Nefis görünüyor krepler.
Kucak dolusu sevgilerimle,
Rejime girmişken güzel bir tariff görünce gözlerim ışıldadı bende kepekli unla denemeyi düşünüyordum. Tam tahıllı unda güzel fikir...
YanıtlaSilNefis görünüyor çiçekler üzerinde çok hoş durmuş...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
valla canım imrenmemek ne mümkün.
YanıtlaSilmutfağında hep bahar hep yaz var
kalbin gibi desem .....
kocaman öpücükler canım.
Banu
ah şu tabağı alıp kaçsamya ben nunuş. bayıldım bunlara.
YanıtlaSilharika olmuşlar- sema.N
merhaba canım. bendeki tarifler bol yumurtalıydı, bu çok hafif ve pratik, gerçekten yapmalı.
YanıtlaSilellerin dert görmesin canım arkadaşım.
nede şirin bir tabak olmuş ,çok sevdim bende.
SEVTAP
Ohh nefis görünüyor nunucum ellerine sağlık..
YanıtlaSilArkadaşım bende ödülün var gelip alırmısın:))
Hoşgeldin Pamuk şekerim,
YanıtlaSilözlettin!
Çiçekli krep,bahar harikası canım benim...
Çok severim ellerine sağlık.Her pazar kahvaltısında bende yaparım mutlaka.Buğday unuylada deneyeceğim.
YanıtlaSilBu arada Ödülün var lezzetduraginda seni bekliyor
Sevgili Nunum, ellerine sağlık, ama dediğin gibi o bembeyaz, ipeksi unla yapılan gibi olmuyor. Ama sağlıklı yaşam için biraz damaktan da fedakarlık etmeli:)))
YanıtlaSilBen de ekmek yapımında sürekli, tam buğday unu kullanıyorum. Bahar kahvaltın da muhteşem bu arada, bahar gibi cıvıl cıvıl:))
Sevgiyle kal
çok iyi fikirlerinden biri daha nuraycığım.
YanıtlaSildenemek isterim bende ..
afiyetler olsun canım
asuman.V
şimdi kahvaltı ediyordum olsada yesem diye içimden geçirdim.eger unum olsaydı yapacaktım.ellerine saglık.
YanıtlaSilKrepleri bile güzel göstermeyi becermişsin ya Nunu'cum daha ne diyeyim. Ellerine sağlık. Süpersin
YanıtlaSilNuray'cığım kreplerin muhteşem görünüyor tatlım..İş yerinde canım çok çekti bol marmelat ve peynirlisini..Ellerine sağlık tatlım..Öperim en kocamanından..))
YanıtlaSilÖnümüzdeki hafta sonu kimseye söz vermeyesin..)
Sevgiler..
Bende de tam tahıllı krep var Nunu:)) Ne güzel oluyor değil mi, en sağlıklısı. Ama ben içine neler neler koydum bilsen!! Yaramazlık diz boyu:)
YanıtlaSilAYY ÖPERİM BEN ONLARI SENLE BERABER KUZEN
YanıtlaSilFİLİZ =]]]]]]]]]]]
Canim benim, öncelikle biraktigin simsicak yorumuna tesekkür ediyor, kreplerin icin de ellerine saglik diyorum... Son derece saglikli ve lezzetli.... Sevgilerimle,
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık enfes görüntü
YanıtlaSilsünden ne kadar leziz olduğu belli
çok öpüyorum...
o kreplerin içine yağlı beyaz peyniri sürücen, domates salatalığı döşeyip bir güzel dürüm yapacaksın. of of:)
YanıtlaSilellerine sağlık Nunucum..
hayatcım bence sen = içine portakal reçelini koymuşsun.
YanıtlaSilsonra eğer ikincisini yemişsen ! ki pek yemezsin ! onada mutlaka tulum peyniri koyup sarmışsın
nasıl ama kehanetlerim
hahaaaaaahahaaa.... =)))
harrikasın güzel çiçeğim eline sağlık.
ZEYNEP GÜNAL
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilne güzel demiştim ilk gördüğümde tabağı. yesemkmi seyretsekmi biledim. yiyerek seyretmeye karar verdim güzel elceğizine sağlık canım.
YanıtlaSilgülbin.B
( canım yukarda bir yazı var hayırdır çok meraklandım bende ! ??? stres oldum :(
arıyorum hemen.
Tam tahıllıdan yapmak daha sağlıklı bende kızıma tam tahıllı buğday unu kullanıyorum ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsağlıklı ve lezizi görünüyor
YanıtlaSildeniyeceğim
Keşke her yediğimiz şey böyle sağlıklı olabilse ,
YanıtlaSilEllerine sağlık
önce içim açıldı benim.
YanıtlaSilyemeden adeta doydum. hayranım senin hazırlıklarına arkadaşcım benim.becerikli nunum. eline sağlık
bu arada sıkma canını emi. her şey düzelir, geçmiş olur biter inşallah. yanındayız canım benim.
Bety.
Krepin her türlüsü makbulümdür.
YanıtlaSilElinize sağlık
sevgiler
Ne kadar özenli hazirlamissiniz...ellerinize saglık:)
YanıtlaSilArkadaşınızın da emekliliği hayırlı ğurlu gelsin:)
Nunucuum nefis olmuş krepler:). Bir tanesini de ben kaptım;).
YanıtlaSilSevgiler..
aslı
Bahar gelmiş kreplere...
YanıtlaSilEllerine sağlık,sevgiler
Ellerine saglik Nunum,
YanıtlaSilHErsey gibi harika olmus. Ben de cok kullaniyorum tam bugday ununu, kizlara da degisik gelmiyor :)
Cok opuyorum, sevgilerimi birakiyorum.