24 Eylül 2009 Perşembe

İMAM BAYILDI





İMAM BAYILDI
5 adet kemer patlıcan
3 iri söğüş dilimlenmiş soğan, 2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çb zeytinyağı,
3 domates (kabuksuz)
maydanoz, tuz,1 adet kesmeşeker.
yapılışı
-Öncelikle palıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda 20 dakika bekletilip durulanır.
-bir tencerede zeytinyağı ve soğanlar sotelenip,
-içine domates sarımsak maydanoz,tuzu ve şeker eklenir, hepsi harmanlanıp bir
tabağa alınır.
- sudan aldığımız patlıcanlar parmak boyunda kesilip tencereye konur,
- üzerine soğanlı harç yayılıp, 1 küçük çay bardağı su ile kısık ateşte pişirilir..
***
Biz patlıcanı kızartmadan yapıyor, içine doldurmuyoruz.
Valide Sultan (annem) ise kendi usulü ile aslında farklı yapıyor, hoş bir sunum oluyor, onun yaptığı gibide sizlerle paylaşacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder