Daha önce geçen yıl verdiğim kayısı reçelini aşama halinde verememiştim.
(Iğdır kayısı cinsi kullanıyorum daima reçellerde !! Şimdilerde en lezzetli ve olgun Zamanı !
Malatya şekerpare kayısı ile Iğdır farklı. Iğdır iri ve çok suludur, ayrıca kalın bir et dokusuna sahip .Sonuçta lezzet aynı gibi. Ama şeker pare-malatya daha berrak görünür ! )
Şimdi sizlerden gelen soru ve ricalarınız üzerine tekrar tek tek resimledim.
KAYISI REÇELİ ( TARİFİ )
1- yıkanan meyvelerin önce çekirdekleri çıkartılır ,içindeki bademleride alınır ve
ikiye bölünür .
2- üzerine şeker eklenir
3- suyu ilave edilip biraz ıslanması beklenir ( 10 dk )
4- 10 dk. sonra ateşe konur, kısık ateşte kaynamaya bırakılır. yaklaşık 25 dk. içine bademleri ilave edilir,
5- yarım limon suyu eklenip, 5 dk daha kaynatılır
6- ilk sıcağı çıkınca 10 dk sonra kavanozlanıp ağzı sıkıca kapatılır.
HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN.
*( Diğer istediklerinizide yayınlayacağım ! )
Ellerine sağlık reçel süper görünüyor...Bende beklerim...Sevgiler
YanıtlaSilNe kadar nefis görünüyor Nuray'cığım..Rengine bayıldım adeta..Anneciğin reçeline benzettim birden..Benim pek aram olmadığından ilgi alanıma girmiyor reçeller..Benim için varsa yoksa kabak..))Sen çözdün taaaaa başından..))
YanıtlaSilKocaman öpüyorum seni tatlım..Annecik sana selam söyledi canım..Allah nazardan sakınıp korusun sizleri..Sevgilerle..
nefis görünüyor ellerine sağlık çokta severim kayısı reçelini..
YanıtlaSilbu arada
YanıtlaSilıgdır kayısı cinsi demişsin ama o cinsi ilk duydum buradada (orduda) görmedim ama eminim güzeldirde normalden aynı tadı alamazmıyızki?
Reçelci hatun!
YanıtlaSilBen artık neredeyse hiç reçel yapmıyorum. Annem yapıyor, yemek isteyenlere götürüyor/armağan ediyor. Başının etini yiyorum, yapma kim yiyecek bak senin de şekerin var diye ya alışkanlık, her sene yapıyor, sonra küfleniyor ve atıyoruz bir kısmını!
nunucum afiyetle ye reçellerini..şimdi bir malatyalı olarak ığdır kayısısıyla reçel yapmana üzüldüm:(((( keşke deseydin ben sana yollardım malatyadan...daha yeni çıkıyor ama...
YanıtlaSilneyse ziyatretimin sebebine geleyim..ben bugün yola çıkıyorum çıkmadan önce sana vedaya gelip şu sofralarının birinde oturmak istiyorujm..müsaitmisin nunucum:))))ama bende kek börek çörek isterim..yollukda verirsen daha çok sevinirim:))) öptüm nunucum dönene kadar beni özle olurmu:))
Elerine sağlık kollarına sağlık:)
YanıtlaSilKayısıdan nefret ederım sevmem ama reçeline hayır diyemem hiçbir zaman.
TEK KELİME İLE NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilEn sevfdiğim reçeldir kayısı reçeli harika gözüküyor ellerine emeğine sağlık...
YanıtlaSilgüneş gibi parlıyor canım reçel.ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilCanım reçel şölenin devam ediyor ne güzel ellerine sağlık hayırlı cumalar:)
YanıtlaSilEllerinize saglik harika gozukuyor. Burada kayisiyi yemek icin zor buluyorum, recelini nasil yapacagim ah ah canim Turkiyem envai cesit meyveler sebzeler ne mutlu sizlere cennet gibi bir ulkede yasadiginiz icin.:(
YanıtlaSilSevgilerimle
Tuba
Nunucugum su cahile bi akil, ne kadar kayisiya ne kadar seker konmali ve su ne kadar eklenmeli? :) Ben de yapacagiiiim! :)
YanıtlaSilBayılırım! ELlerine sağlık Nunu'cum.. Pazarda bir bakayım Iğdır kayısısı..
YanıtlaSilNunucum nefis ellerine saglik :)) Ben de yapmak istiyorum evde ama ne kadar su ekleyecegiz peki kaynamasi icin?
YanıtlaSilresımler ne kadar guzel cıkmıs.renk harıka.ellerıne saglık.
YanıtlaSilrecel güzeli,recelin berrak ve nefis olmus,kaynarken mis gibi kaysi kokusu yayilmistir mutfaga orda olmayi isterdim
YanıtlaSilBurdaki kaysilarin tadi hic yok,Türkiyenin havasindanmidir suyundanmidir aromatik oluyor
Nunucum gece gece canım nasıl da reçel çekti. Kokusu burnuma geldi resmen. Bayılırım kayısı reçeline. Senin elinden daha da bir güzel olmuştur eminim. ellerine saglık. sevgiler.
YanıtlaSilMuhteşem fotoğraflar, kayısı en sevdiğim reçellerdendir. Bunu da yapacağım
YanıtlaSilbaştan çıkarıyo bu reçellerin nunu cuğum:)kocaman öpüyorum...
YanıtlaSilAhhh:) Nunu reçeli bizde kimse yemiyor...Sofraya gelgitlerden sonra kuruyup gidiyor..Tabi bende kendim için incir ve ayva reçeli alıyorum...
YanıtlaSilSenin bu reçelin görüntüsü lüplüp ye beni diyor adete..
Ellerine sağlık canım benim...
CİDDİ SÖYLÜYORUM HIZIR GİBİ YETİŞTİ BU TARİF ÇOK SAĞOL
YanıtlaSilVE ELİNE SAĞLIK TABİİİ
Kayısı ve bademi o kadar çok yakıştırıyorum ki!
YanıtlaSilHarika görünüyor
Validenizin gönlünden,pamuk ellerinden öperim.
Size de içten selamlarımı gönderirim.
Çok güzel bir tarif. Aşama aşama olması da benim gibi pek reçel yapmayanlar için çok iyi olmuş.
YanıtlaSilDün markette ığdır kayısısı görmüştüm, alıp küçük bir kavanozda olsa denemek isterim...
Paylaştığınız için teşekkür ederim.
Ellerinize sağlık, sevgiler.