4 Ağustos 2012 Cumartesi

KÖZLENMİŞ PATLICAN YATAĞINDA TAVUK SOTE

KÖZLENMİŞ PATLICAN YATAĞINDA TAVUK SOTE ( 5 KİŞİLİK ) 5 kemer patlıcan 2 yk zeytinyağı 600 gr kuşbaşı tavuk (buttan kemiksiz) 2 iri rendelenmiş domates 1/2 yk salça 2 yemeklik doğranış soğan 2 rendelenmiş sarımsak çekirdekleri temizlenmiş 4 adet çarliston tadına göre tercihen : çekilmiş beyazbiber- karabiber- kimyon- tuz -Patlıcanlar közlenip soğutulur, -Yağın içine sarımsak atılıp, ardından soğanı ekleyip pembeleştirin -tavukları ekleyin pişirin -domatesleri ve salçayı ekleyip beraber karıştırın -en son baharat ve tuzu ekleyin ,hafif sulu halde,ılıkken patlıcanları dolsurun ve fırın tepsisine dizin. -ısınmış fırında 10-15 dakika pişirip servise hazır edin. AFİYET OLSUN

10 yorum:

  1. harikalar, bayılırım... :)

    YanıtlaSil
  2. Misler gibi köz kokusuyla şahene olmuş ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Mmm.. Kokusu buralara geldi. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. nunucuğum öncelikle sımsıcak sevgilerimi gönderiyorum sana.bu tarife bayıldım doğrusu.harika bir fikir...nefis görünüyor.ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. aaaa bunu çok sevdim!
    bunu yapmalıyım muhakkak
    teşekkürler Nunu:-)

    YanıtlaSil
  6. Çok değişik bir yemek. Közlenmiş patlıcan çok yakışmış olmalı. Güzel fikir, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Nunucuğum, köz patlıcanın her zaman soframda yeri vardır:) sayenizde ilk yapılışıda bu tarif olacaktır, Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bence çokta sağlıklı olmuş, ellerinize sağlık Nunucum.
    www.ihlamurcum.com

    YanıtlaSil
  9. Hımmm nunu enfes olmuş ellerine sağlık hem hafif hem lezzetli
    afiyet bal olsun

    YanıtlaSil