KÖZLENMİŞ PATLICAN YATAĞINDA TAVUK SOTE ( 5 KİŞİLİK ) 5 kemer patlıcan 2 yk zeytinyağı 600 gr kuşbaşı tavuk (buttan kemiksiz) 2 iri rendelenmiş domates 1/2 yk salça 2 yemeklik doğranış soğan 2 rendelenmiş sarımsak çekirdekleri temizlenmiş 4 adet çarliston tadına göre tercihen : çekilmiş beyazbiber- karabiber- kimyon- tuz -Patlıcanlar közlenip soğutulur, -Yağın içine sarımsak atılıp, ardından soğanı ekleyip pembeleştirin -tavukları ekleyin pişirin -domatesleri ve salçayı ekleyip beraber karıştırın -en son baharat ve tuzu ekleyin ,hafif sulu halde,ılıkken patlıcanları dolsurun ve fırın tepsisine dizin. -ısınmış fırında 10-15 dakika pişirip servise hazır edin. AFİYET OLSUN
harikalar, bayılırım... :)
YanıtlaSilMisler gibi köz kokusuyla şahene olmuş ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
Mmm.. Kokusu buralara geldi. Ellerine sağlık
YanıtlaSilnunucuğum öncelikle sımsıcak sevgilerimi gönderiyorum sana.bu tarife bayıldım doğrusu.harika bir fikir...nefis görünüyor.ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilaaaa bunu çok sevdim!
YanıtlaSilbunu yapmalıyım muhakkak
teşekkürler Nunu:-)
Çok değişik bir yemek. Közlenmiş patlıcan çok yakışmış olmalı. Güzel fikir, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNunucuğum, köz patlıcanın her zaman soframda yeri vardır:) sayenizde ilk yapılışıda bu tarif olacaktır, Sevgiler
YanıtlaSilBence çokta sağlıklı olmuş, ellerinize sağlık Nunucum.
YanıtlaSilwww.ihlamurcum.com
Hımmm nunu enfes olmuş ellerine sağlık hem hafif hem lezzetli
YanıtlaSilafiyet bal olsun
Elinize sağlık.
YanıtlaSil