5 Ocak 2012 Perşembe

CİĞER TAVA / İÇ PİLAV EŞLİĞİNDE




Tarifleri yayınlamaya- yüklemeye zaman bulamıyorum bu ara.. Sayfalarınızada uğrayamıyorum  maalesef.. Ama yarın dilerim hepinizi renklere boğacak karelerle burada olacağım. Bugün parmaklarınızı yormayın ! :) bırakın dinlensinler yarına dek !!
Yarın mutlaka  masalda olun emi....

Ciğer tarifini, Anlatmaya gerek varmı bilemem,
Çok yediğimiz bir yemek değil, hatta tam 7 yıl olmuş  bizlere, konuk olmayalı, bu sefer  kırmayalım dedik,
zaten , dolmalar, tatlılar, pastalar, börekler, amerikan salataları, iç pilavlar derken, ipin ucunu ömrümce kaçırmadığım kadar kaçırmıştım , tava ciğeri yılbaşı  akşamı eksikmi kalacaktı ..kalmadı,
( ama faizi ile ödemeye başladık pazartesiden itibaren , haberola !  bugün 4. gündeyiz ailecek : daha 60 gün var  !)

Tarif :

-Kuzu ciğerini , tuzladık, unladık,
-kızgın sıvı yağda hafifçe karıştıra karıştıra, kızarttık,
- şöyle bir rengi  altın tonuna dönünce ,kalınca kağıt havlu -üzerinde dinlendirip yağını emdirdik..
Sonra iç pilavın yanına huzura çıkardık..

Soğanlı- maydanozlu yenmez  bizde, ama orjinali öyledir,  mutlaka usulen maydanoz ,söğüş soğan, tuz, biber, sumak hoş olabilir sevenlerine.
Tercih sizin.

AFİYETLE EFENDİM..

14 yorum:

  1. mesemde görüntü harika canım.bayıldım .ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. maydanozu bilmem ama illaki patates kızartması olsun bir de ayran..daha ne ister bu can! :)

    YanıtlaSil
  3. valla bayılırım, zaten bayıldım off dedirtti nurayım
    eline sağlık.

    ferda

    YanıtlaSil
  4. benim parmaklarım sen yazdığın sürece yorulmaz, şu resimlere baktıkça gözlerim yoruluyor sadece.
    muhteşem bir tabak olmuş nunucum.
    sakatatı da ciğeri de çok severim hergün olsa hayır demem, ama iç pilavla beraber tam shov olmuş.
    ellerin dert görmesin canım iyi akşamlar / neslihan

    YanıtlaSil
  5. Ciğeri bizde uzun zamandır yapmadık ama sizin sunumu görünce heveslendim. hafta içi bir gün yapmalı..afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş ne güzel süslenmiş ellerine ağlık canım iç pilavında can çektiriyor offff
    :)))

    YanıtlaSil
  7. İşin kötüsü ucu kaçınca yakalamak zor oluyor:( Bizde de ayda yılda bir yenir bu güzel lezzet. Ellerinize sağlık Nunucum,

    YanıtlaSil
  8. ah canım son yıllar sana eziyet, yap yeme slogan gibi oldun, cağnım sofraların sana uzak bu beni çok üzer durur.
    şu güzelliğe bak, bazen yemek iyidir canın sağolsun aldırma, başka şeyler olmasın birdaha yeterki. eline sağlık nuraycım
    çok çok öperim

    SEMRA

    YanıtlaSil
  9. lezzeti ve sunumu çok güzel gözüküyor çok severimmmm
    Esma

    YanıtlaSil
  10. nunucum o kadar güzel görünüyorki anlatamam bu aralar zaten iştahım çok bu görüntü karşısında iyice kabardı ellerine sağlık harikasın canım sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Her zamanki gibi nefis olmuş Nunucuğum.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Canım,
    ellerine sağlık. Sakadat ve etle hiç aram yok maalesef. Ben sebzeciyim. Ama sunum işte o kalbimden vuruyor beni. Seviyorum senin süslü sofralarını.
    Yarını da merakla bekliyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  13. Oy bu ciyeri boyle kavursalar hayir demem her halde. Merakla bekliyorum rengli karaleri...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. offf bayıldım bu nasıl güzel bir lezzet ve sunum nunucum ellerine sağlık...

    YanıtlaSil