5 Ocak 2012 Perşembe
CİĞER TAVA / İÇ PİLAV EŞLİĞİNDE
Tarifleri yayınlamaya- yüklemeye zaman bulamıyorum bu ara.. Sayfalarınızada uğrayamıyorum maalesef.. Ama yarın dilerim hepinizi renklere boğacak karelerle burada olacağım. Bugün parmaklarınızı yormayın ! :) bırakın dinlensinler yarına dek !!
Yarın mutlaka masalda olun emi....
Ciğer tarifini, Anlatmaya gerek varmı bilemem,
Çok yediğimiz bir yemek değil, hatta tam 7 yıl olmuş bizlere, konuk olmayalı, bu sefer kırmayalım dedik,
zaten , dolmalar, tatlılar, pastalar, börekler, amerikan salataları, iç pilavlar derken, ipin ucunu ömrümce kaçırmadığım kadar kaçırmıştım , tava ciğeri yılbaşı akşamı eksikmi kalacaktı ..kalmadı,
( ama faizi ile ödemeye başladık pazartesiden itibaren , haberola ! bugün 4. gündeyiz ailecek : daha 60 gün var !)
Tarif :
-Kuzu ciğerini , tuzladık, unladık,
-kızgın sıvı yağda hafifçe karıştıra karıştıra, kızarttık,
- şöyle bir rengi altın tonuna dönünce ,kalınca kağıt havlu -üzerinde dinlendirip yağını emdirdik..
Sonra iç pilavın yanına huzura çıkardık..
Soğanlı- maydanozlu yenmez bizde, ama orjinali öyledir, mutlaka usulen maydanoz ,söğüş soğan, tuz, biber, sumak hoş olabilir sevenlerine.
Tercih sizin.
AFİYETLE EFENDİM..
mesemde görüntü harika canım.bayıldım .ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilmaydanozu bilmem ama illaki patates kızartması olsun bir de ayran..daha ne ister bu can! :)
YanıtlaSilvalla bayılırım, zaten bayıldım off dedirtti nurayım
YanıtlaSileline sağlık.
ferda
benim parmaklarım sen yazdığın sürece yorulmaz, şu resimlere baktıkça gözlerim yoruluyor sadece.
YanıtlaSilmuhteşem bir tabak olmuş nunucum.
sakatatı da ciğeri de çok severim hergün olsa hayır demem, ama iç pilavla beraber tam shov olmuş.
ellerin dert görmesin canım iyi akşamlar / neslihan
Ciğeri bizde uzun zamandır yapmadık ama sizin sunumu görünce heveslendim. hafta içi bir gün yapmalı..afiyet olsun :)
YanıtlaSilçok güzel olmuş ne güzel süslenmiş ellerine ağlık canım iç pilavında can çektiriyor offff
YanıtlaSil:)))
İşin kötüsü ucu kaçınca yakalamak zor oluyor:( Bizde de ayda yılda bir yenir bu güzel lezzet. Ellerinize sağlık Nunucum,
YanıtlaSilah canım son yıllar sana eziyet, yap yeme slogan gibi oldun, cağnım sofraların sana uzak bu beni çok üzer durur.
YanıtlaSilşu güzelliğe bak, bazen yemek iyidir canın sağolsun aldırma, başka şeyler olmasın birdaha yeterki. eline sağlık nuraycım
çok çok öperim
SEMRA
lezzeti ve sunumu çok güzel gözüküyor çok severimmmm
YanıtlaSilEsma
nunucum o kadar güzel görünüyorki anlatamam bu aralar zaten iştahım çok bu görüntü karşısında iyice kabardı ellerine sağlık harikasın canım sevgiler
YanıtlaSilHer zamanki gibi nefis olmuş Nunucuğum.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Sakadat ve etle hiç aram yok maalesef. Ben sebzeciyim. Ama sunum işte o kalbimden vuruyor beni. Seviyorum senin süslü sofralarını.
Yarını da merakla bekliyorum.
Sevgiyle kal.
Oy bu ciyeri boyle kavursalar hayir demem her halde. Merakla bekliyorum rengli karaleri...
YanıtlaSilSevgiler..
offf bayıldım bu nasıl güzel bir lezzet ve sunum nunucum ellerine sağlık...
YanıtlaSil