4 Ekim 2011 Salı
AYÇEKİRDEKLİ SAKIZLI LORLU KURABİYE
Orjinali susamlıdır malumunuz..
Bir dalgınlık yapıyor, elimin alışkın olduğu susamı kullanıyorum, oysa sadece ayçekirdekli olacaktı
farkettiğimde ise :) birde üşenmeden ayçekirdeği kullanıyorum..
Buda böyle oldu işte. ama kavrulmuş ayçekirdeği harika bişey !!!!
SAKIZLI LORLU AYÇEKİRDEKLİ KURABİYE
2 yumurta- birinin akı ayrılacak
250 gr. tatlı ,yağlı lor peyniri (çökelek değil !! )
4/3 sb. şeker
4/1 sb. zeytinyağı, (peynirinde yağı var )
3 iri diş dövülmüş , damla sakızı, ( aktarlarda ve kuru yemişçilerde bulunur )
1/2 pk. kabartma tozu,
2 sb. elenmiş un, 2.5 sb da olabiliyor,
tuzsuz ayçekirdeği içi
Yapılışı
* Yumurta-şeker-yağ-lor- iyice karışıp eritilir,
*içine dövülüp un haline getirilen damla sakızı ilave edilir,un ve kab.tozu elenerek eklenir.
*ele yapışmayan bir kıvama gelince hazırdır.
*ayırdığınız yumrt. akı çırpılır.
* diğer tabağa ayçekirdeği konulur,
*hamurdan kopartılan parçalar yuvarlanıp fazla bastırılmadan yuvarlanıp yumurta akına, daha sonrada ayçekirdeğine batırılıp tepsiye dizilir
*175 derecede yarım saat kadar üzeri kızıl renk alana kadar pişirilir.açık renkte fırından çıkarmayınız, biraz kızarmalı. (içindeki peynirden dolayı geç pişecektir)
*dışının bu kadar kızardığına bakmayınız, sert gibi zannedebilirsiniz, 1-2 saat içinde ipek yumuşaklığına erişiyorlar. (piştikten sonra )
Pişerken fırından taşan ve eve yayılan o damla sakızı kokusu inanın ÖMRE BEDELLLLLL....
AFİYETLER OLSUN.
Ahh bilmezmiyim o şahane kokuyu ve bu güzel tarifi
YanıtlaSilayda en az iki üç kere yapıyor bol bol kulaklarınızı çınlatıyorum sevgili nunucum:))))
hatta geçen gün yapıp kızımın çalışma arkadaşlarına gönderdim. Anne 5-6 tane yeter gerisi bize kalsın desede ben bir tepsiyi gönderdim:)))) Kızım bir saat sonra telefon açıp 'anne bir tane bile yiyimedim beş dakikada bitti' deyince kıyamayıp akşama ona da yaptım:)))))
nzlgl
YanıtlaSilsorma nazlı !
yani elden gelse ben her hafta yapacağım,
ama inan bu sene 2.kez oda, annem için yaptım !!
nolcak bu bizim sevdamız bilmiyorum :))
ama ben son 2.5 kg vermek için çalışmalara başladım, tatilin borçları :)
sonrası allah kerim :=)
Ben de 2 kilo almisim... Hemen vermeliyim ama bu güzellikleri ne yapacagiz, yok sayamayiz degil mi..::)) En iyisi hem yiyelim, hem kosalim..::)) Ellerine saglik canim benim...
YanıtlaSilafiyet şeker olsun.....kısmetinde susamda varmış güzel olmuş...ellerinize sağlık....
YanıtlaSilmünster
YanıtlaSil:)
evet haklısın filizciciğim..
ama ben 3 ay tatil hakkı deyip,
9 ay korumayı tercih ediyorum.
ama öutlaka alınan verilecek !!
:)
iyi yöntem aslında :=)))))
akdeniz kızı
:) çok doğru !!
susamla karışık bişey oldu !
Ayçekirdekli kurabiyeleri çok seviyorum ama hep tuzlusunu yaptım bugüne kadar.
YanıtlaSilTatlısını da denemek şart oldu demek ki:)
Ellerine sağlık Nunucumm!
papatyam
YanıtlaSil:=)
ben ayçekirdeğinin kendisini tercih ediyorum ama,hasret rğzgarları esiyor hep :(
birde ekmekte bayılıyorum!!
sahi neden yayınlamıyorum ekmeklerimi :) ?
nefis olduğu görüntüsünden belli o masadaki herşey harika görünüyor canım ellerin dert görmesin
YanıtlaSilnunucum ben bu kurabiyeyi ayvalıkta yemiştim..ve allahım bunu yapmalıyım çok güzel diye düşünürken sen yapıp karşıma çıkarıverdin..tarifi alıyorum..ellerine sağlık diyorum..
YanıtlaSilsarı mutfak hande
YanıtlaSilçok teşekkürler handecim.
şehnaz
o kadar haklısın ki
yapınca anlıyacaksın nasıl şahane olduğunu..
ablacım ellerine kollarına sağlık maşallahh kurabiyelerin pek bereketli olmuşlar:)
YanıtlaSilçekirdekli kurabiyeleri bende hep tuzlu olur sanırdım:)
bunu deneyeceğim:))
Hem damla sakızının müthiş aroması,hem lor,dayanılır gibi değil,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilharika gözüküyor elinize sağlık
YanıtlaSilfincanlara da bayıldım
maşaAllah diyim nazarım değmesin :)
güle güle iyi günlerde kullanın
Sultanım sen ve Valide Sultan yapar
YanıtlaSilsınızda kötü bir lezzet çıkarmı or
taya harikasınız maşallah.Kurabiye
ler harika ellerine sağlık öpüyorum
güzel arkadaşım
YanıtlaSilsende yıllar önce yediğim en güzel kurabiyyedi
hala burnumda o balkonda yerken kokusu
ellerine sağlık
sofrada içimi yakıyor nunum
Nesrin
kalp kurabiye
YanıtlaSildenizcim sana bayılıyoruuumm :=)
erguvan vakti
doğru söze ne diyebilirim ? :=)
muhabbet sofrası
çok teşekkürler, değmez değmez :=)
derya
o senin ve kurabiyenin güzelliği deryam.
nesrin
hatırlıyorum arkadaşım o yazı
çeşme sonrasıydı
ve bir dolu sakızzzz :)))
hmm nefis görünüyor,ellerinize sağlık! damla sakızı da çok severim,eminim tadı nefis olmuştur:)
YanıtlaSilNunum sen bize geldiğinde yapmıştın ve nefis ötesi bu kurabiyelere ailece bayılmıştık.Bu şekli vermeyi deneyerek ve acilen damla sakızı alarak en kısa zamanda ben de yapayım...
YanıtlaSillezzet karnavalı,
YanıtlaSilçok güzeeldir çok :=)))
delfina,,
yap arzum,
ben YASAKLIYIM ! :=)
2 tanesi benim için olsun, aklım kalır yoksa :=)))))
Sofranıza bayıldım, ne kadar şık ve zarif. Sunumda müthiş, ellerinize sağlık
YanıtlaSilnunucum kaç gündür tatlı lor bulmaya çalışıyorum ama bizim buralada yok,bilmiyorum normal lor peyniriyle yapılırmı,sana sormak istedim
YanıtlaSilıhlamurcum .
YanıtlaSilçok teşekkür ederim.
şehnaz
maalesef canım, tuzludur onlar,tuzsuzu olsa bile,
tatlı lorun yerini tutmaz !!!sert sert ağıza gelir :(
ne yapabiliriz acaba * ?
NuNucum, nasıl mis gibi kokmuştur evin içi, ellerine sağlı. Çok severim.
YanıtlaSilİyi bir hafta sonu geçeirmeni dilerim sevdiklerinizle.
Nunu'cuğum,bayılıyorum senin bu lorlu ve sakızlı kurabiyelerine daha önce denemiştim ve tüm eahalisi byıla bayıla tüketmişti,nezamandır aklımda değildi,yarına ilk işim bunlardan yapmak...
YanıtlaSilellerine sağlık tekrardan ve bol bol sevgiler...
harıka bır göruntu ellerıne sağlık canım
YanıtlaSil