17 Eylül 2011 Cumartesi

ŞEFTALİ BOHÇASI







 ŞEFTALİ BOHÇASI ( TART) (İsim Anneside oldum :)


4.5 kahv. finc. un
1 kahve finc. pudra şekeri
2/1 kahv finc.sıvı yağ
50 gr tereyağ
1/2 pk vanilya
1/2 pk kab tozu
1 kah finc. yoğurt
ölçü türk kahve fincanıdır !


3 küçük şeftali
şeftali marmelatı veya bal
üzerine pudra şek.


YAPILIŞI VE ÖN HAZIRLIKLAR :


-Fırını önceden 170* ısıtın
-Öncelikle şeftalileri kalınca dilim dilim doğrayıp süzgece koyalım süzülsün süzülebildiği kadar !
-Ardından hamurumuzu yoğurup 10 dakika dinlendirelim. İri bir portakal kadar bişey çıkıyor ortaya.
-Sonra kelepçeli tart kalıbını pişirme kağıdı ile kaplıyalım
**
-Hamuru tezgahta merdane ile açalım, merdaneye GEVŞEKÇE sarıp kalıba yerleştirelim.Kırılgan bir hamurdur telaşa kapılmayın !!
-Tabanı ve çember kenarları iyi yerleşsin ve sadece yukarıdan ,yanlarından taşsın yeter ! ( resimlerden faydalanın ! )
-süzülmüş şeftali dilimlerini, resimdeki gibi dizelim- Şeker serpmek yok !
şeftaliler tatlı ve ÇOK SULANIR !!!!!
-yanlarından , şeftalilerin üzerine doğru katlayın- bastırmayın
-artık fırına atabiliriz. 170* yaklaşık 25 dakika Çok yeterli ! Yanmasın !
İncecik hamur olduğundan Çabuk pişiyor !!!
-üzerine ılıkken, fırçayla şeftali reçeli sürebilirsiniz- balda olur ama çok ince olsun !
-ılık-soğuk arasındayken ! altındaki kağıdı alın-
 galiba en ehlikeli kısım bu -  hamur kopabilir ! kırılabilir - tecrübeyle sabittir ! yavaş alın.


PÜF NOKTALARI !!!!

Neden hamurum yırtıldı :

-(mutfak çook sıcaktı ! ve telefon konuşmam sebebiyle hamurum bekledi ısındı ! )
-sabah serin ortamda hazırlayın.
-Sıcak ortamda yapmayın ! Hamur kendini bırakıp ayrılıyor !
-Hamurla çok oynamadan tezgaha un serpip ! hemen kalıba nazikçe serin !
-Küçük şeftaliler daha rahat sığıyor, benim çok iri olduğundan dengeli durmadı -sığamadı !
-şeftaliler ise  kalın ! dilimlensin- pişince küçülüp ufalıyorlar
-çok sıkı yerleştirin,sırt sırta olsunlar ki , pişince küçülüp ayrı durmasınlar
-pudra şekeri en son masada servis anında serpilir ki, eriyip, hamuru sulandırmasın !
-eğer kıtır kıtır seviyorsanız açık kalsın
-ama bense yumuşakça severim , bu sebeple soğuyunca, streçe sarıyorum Tercih Sizin.


Hazır şeftalilerin altın çağındayken KESİNLİKLE EMİNİM ! YÜZLERCE İZLEYENİM ! koşa koşa mutfağın yolunu tutacaklar.. :)))
Yoğurmak 5 dakika !
pişme süresi 25 dakika.
10 dakika sonra çaya hazır yani :)
ama ılıkken illa kahveyle bir deneyin derim.. en güzel anı galiba o zaman !


HEPİNİZE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM...
HAFTA SONUNUZ GÖNLÜNÜZCE SAĞLIKLA OLSUN..

Tarif buradaki sofradan

43 yorum:

  1. enfessss:) hızına yetişmek ne mümkün :)

    YanıtlaSil
  2. allah be..
    ben eridim

    ESİN

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor,ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  4. nunuş çiğ bile yerim gibime geliyor
    =]] Selma

    YanıtlaSil
  5. Sultanım nasılda güzel görünüyor elle
    rine sağlık mutlu hafta sonları diliyor ve öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Her zaman ki gibi hoş bir lezzet. Tam Nunu marka. Ellerine sağlık Nunucum.

    YanıtlaSil
  7. Nefis bir görüntü harik bir tat ellerine sağlık Nunucuğum.

    YanıtlaSil
  8. görüntüsü yetti bile bana
    bu ne değişik bir yapılış
    hemen ama hemen yapıcam
    kolaylığı en güzel yanı
    biz çalışanlara süper çare
    elbette sanada ))
    eline sağlık nunuşum kocaman sarıldım öptüm seni

    zeynep

    YanıtlaSil
  9. oooooo muhteşem görünmekte başka meyve versiyonlarını isteriz

    YanıtlaSil
  10. sevgili nunu ilk gelecek konuklara yapicam ben bu tarifi.
    Konuk bahane tarif sahanee;)
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  11. bende sıraya girdim heyecanla,
    çok şaşırtıcı olacak akrabalara yarın,
    nunucuğum çok marifetlisin
    çok yaratıcı ve yatkınsın canım
    bendende en kocamanından sevgiler bol çiçekli teşekkürler

    Mine

    YanıtlaSil
  12. ohh tarif gelmiş nihayet,hemen deneyeceğim, gördükçe iştahım kabıyor valla:)
    bu arada ben de sizdenim; yumuşak severim:)

    YanıtlaSil
  13. Selam Nunucuğum nasılsın?
    ellerine sağlık görünce canım çekti hayatım nefis kıyır kıyır bir hamur ve yumuşacık şeftalinin uyumu hımmm miss mis afiyet olsun
    sevgiler
    www.papatyasef.com

    YanıtlaSil
  14. tatlım saat 5 de yaptım, çaya yetişti, ya ne kolay ama ne leziz bişey oldu
    herkesin nutku tutuldu ortaya getirince,
    eltiler pasta almış kim bakar yüzüne
    hahahhahaaaaha
    kraliçemin kraliçesi dedim oda ne dediler.
    blogcu dilini nerden bilecekler dedim içimden
    hahahhahahhaaa
    bana en güzel tarifi kattın daha neler yapıcam teşekkürler tatlı kuzum.
    az kalsın çiğ çiğ yiyodum ))

    HEPİNİZ YAPIN EY AHALİ
    Selma

    YanıtlaSil
  15. Nunuuuum ben döndüm:)..Baktım sen de dönmüşsün, ne mutlu oldum anlatamam:). Sonra sayfanda harika bir tartla karşılaştım, işte Nunumun ellerinden çıkmış bir güzellik daha dedim:). Ellerine sağlık güzel Nunucuuum.
    Seni kocamaaan öpüyorum..
    kelebeğin;).

    YanıtlaSil
  16. Tart göz kamaştırıyor şeftalininde tam zamanı nunucum mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  17. Merhaba canım,
    Ziyaretine ve tanıştığımıza memnun oldum.))
    Tam şeftali zamanıyken bu nefis tartı yapmak lazım.Şık görselliklerle dolu bloğun ve bu nefis lezzetler için eline emeğine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. canım benim
    hayran oldum bir kere daha
    birde sabırsızlandım sabah olsa denesem yüzümün akıylada başarabilsem diye
    artık haberler yarına
    çok güzelmiş nunucum yine mükemmelsin canım
    iyi geceler ( sevtap)

    YanıtlaSil
  19. nunumm:)))
    bu nasıll bir lezzet harikasıdır böylee:)

    ellerine yüreğine sağlık...
    tamda şeftalili bir lezzetin
    hayalini kurarken,nasıl ilaç gibi geldi tarifin:)

    tez zamanda deneyip tatmalıyım bu muhteşemm lezzeti inşallah...
    enn kalbii sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  20. nefis olmuş nefis.ellerine sağlık canım ,bir dilim alıp kaçsam iyi olacak .sevgiler.mutlu pazarlar.

    YanıtlaSil
  21. nunu hatun
    bu ne enfes bir görüntü
    eline sağlık canısı
    - nesrin-

    YanıtlaSil
  22. görüntü sunum çok şık olmuş.Ellerine sağlık canım.
    denenmeli diyorum bu tarif.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  23. Muhteşem bir görüntü,lezzeti kimbilir nasıl:)ellerinize sağlık.
    listeme aldım deneyeceğim,şeftali'li lezzetlere bayılırım.
    İyi ve güzel günlerde görüşmek üzere.
    kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. canım... merhabalar ben bu kadar harika bir bloğu yeni tanıdiğim için kendime kızdım neler kaçırmışım diyecem ama ..hayır ne kaçırması kazandım blog yerinde tarifler ortada...
    ellerşne sağkık şeftalili turtan harika resimler de çok iyi olmuş tarifi mutlaka denenecek
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  25. kesinlikle muhteşem.bende şeftali tart gibi bir tarif arıyordum.demeyeceğim inş.ellerinize sağlık.mutlu pazarlar.güzel yorumunuz için ayrıca teşekkürler

    YanıtlaSil
  26. nefis nefis ellerinize sağlık ,şeftali varsa bende varım zaten :))

    YanıtlaSil
  27. tatlımmm sağol güzel yorumun için.yemek bloğumu ihmal ediyorum ama ara ara sessiz sedasız izledigim mutfak kraliçelerinden birisin sen.sunumlarına, tercihlerine hele hele servis tabaklarına ve fincanlarına hayranım:)
    şeftaliyi ilk fırsatta bohçaya saracağım ben de.teşekkürler bu güzel tarif için.çok selam.

    YanıtlaSil
  28. öldürür senin bu tariflerin adamı
    gerçekten bu kadar iyi olmak zorundamısın
    komplexden ezildik bre
    ))))))))))
    aklım kaldı aklım canparem benim

    Fatoş

    YanıtlaSil
  29. Muhteşem! Yraın denenecek.Ellerine sağlık Nunum.

    YanıtlaSil
  30. hem kıtır hem de en sevdiğim meyve birleşince ve böyle kombine olunca bir başka güzel olmuş eline ve yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  31. Yemek bloglarında her zaman tek geçileceklerden birisiniz Nuray hanım.Sunumunuz,görsellik ve lezzet kendini belli ediyor. Teşekkürler.

    Dostlukla..

    YanıtlaSil
  32. Sevgili NuNu...

    ama ben burda kalakaldım.

    nefis görünüyor,ilk fırsatta denemek istiyorum.

    ellerine,o sıcacık güzel yüreğine sağlık.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  33. harika görünüyor..bayıldım ve tuttum bu bohçayı ben:))

    YanıtlaSil
  34. Aslan Bey ,
    döndüğümde sayfanıza ulaşamamak beni üzdü..
    buradan teşekkürlerimi ve sevgilerimi iletiyorum..


    VE SİZ TÜM DOSTLARIM VE BLOGGER ARKADAŞLARIMA TEK TEK TEŞEKKÜR EDERİM.
    DİLERİM YAPIP TATTIĞINIZ DA DA MENUNİYETİNİZ DEVAM EDER.

    ÇOK SEVGİLER. GÜZEL HAFTALARDA BULUŞMAK ÜZERE.

    YanıtlaSil
  35. Hemen deneyeceğim harika görünüyor :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  36. Şeftaliler bitmeden sık sık yapmalıyım...
    Nefisss görünüyor...

    YanıtlaSil
  37. Ay bayildim anlatima ne kadar guzel aciklamissiniz hamurun durumunu. Elinize saglik. Ama sşunu söyliyeyim bu hamur hafif dağılan hamur.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  38. ben böyle güzel bir görüntü karşısında resmen bittim :) ellerinize saglık. ben asla yapamam bunu..

    YanıtlaSil
  39. aynen yazdığın gibi insanın mutfağa koşası geliyor....nefis bir görüntü...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  40. hala biraz kaldıysa sana geliyorum nunucum:)))nefisssssssssss.....

    YanıtlaSil
  41. :=))
    Birsenciğim kalmadı tatlım ,
    ama senin için seve seve yapabilirim..

    ÇOK TEŞEKKÜRLER HEPİNİZE.

    YanıtlaSil
  42. Çok güzel bir görüntü Hatice'de gördüm tarifini o da çok güzel yapmış seninkinide görmek istedim :)
    Nefis görünüyor .
    ellerine sağlık ......

    YanıtlaSil