Yeğenim geldiğinde, akşam yemeğimiz olan bu güzel lezzeti sizlerle paylaşmak istiyorum...
Biraz değişik yorumlar kattım yine..
Bakalım sizin damak tadınıza uyuyormu ?
KAYISILI KREMALI TAVUK SOTE
1.5 kg kemiksiz piliç kalça
1 kutu krema
1 tatlı kaşığı un
4 iri piyazlık soğan
6 adet gün kurusu ( kuru kayısı)
taze çekilmiş karabiber- çok az yeni bahar ve azcık tarçın- tuz
YAPILIŞI
soğanlar 2 yk sıvıyağda hafif sotelenir,
içine tavuklar eklenip ,iyice suyunu çekene kadar hızlı ateşte çevrilir.
un ve baharatlar eklenir,
en son kayısılar dörde bölünüp , kreması da eklenerek karıştırılıp
altını kısıp yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakılır,
Bu tesadüfen yaptığım yemeklerden birisidir. Böyle tarif varmıdır,bilemicem, ama ailede buna benzer bir tarifi geçen senelerde yayınlamıştım zaten, esinlenerek böyle bir lezzete sahip olduğumuz için hepimiz çok keyifle yamekteyiz.
DİLERİM SİZLERDE DENER BEĞENİRSİNİZ,
AFİYETLER OLSUN ..
çok değişik geldi tatmak lazım:)ellerinize sağlık
YanıtlaSil:))
YanıtlaSildeğişik haklısınız !!
biraz farklı ve hafif tatlımsı damak tadlarına uygun ..
sevgiler.