10 Ağustos 2010 Salı
VİŞNE SUYU
VİŞNE SUYU
1 kg taze vişne
1.5 lt kadar soğuk su (2 lt de olabilir )
3 sb şeker ( veya 2 sb şeker koyup tadını artırabilirsiniz )
küçük bir limonun suyu
Vişneleri yıkayın, saplarından ayırın.
Üzerine su ve şeker koyun yarım ateşte kaynatın.
Köpüklenip, taşma tehlikesine karşın mutlaka başında bekleyin !!!!!
Rengini tamamen verince, vişneler berraklaşıp çatlamış olacak.
Limon suyunu ekleyin ,bir taşım daha kaynatın. Kapatın altını.
Süzün soğutun.
İsterseniz özüde içine geçsin derseniz vişneleri süzgeçten süzüp suyuna katabilirsiniz. Daha mat olur ama özlü de olur !!!!! Tercih sizin yarı yarıya deneyin. Tadına- rengine -kıvamına daha kolay karar verirsiniz.
Artık el ve EV yapımı naturel Vişne suyunuz hazır !
Kalan vişneleri kevgirden geçirip pasta yapımında ve pelte yapımında kullanın.
Muhallabilerinizin üzerine koyun !!
Valide Sultanım başka şekillerde de yapar. Onlara da sıra getirince paylaşıp- yazmak isterim.
Herkese afiyetler olsun.
öyle yoğun, öyle yoğunuz ki ....... :(
hiç ziyaretlerinize gelemiyor, postlarda uzun cümleler dahi kuramıyorum..
bir süre daha sürecek !! :((
bu ara sadece taslaklara aldığım postlarımı, hızlı hızlı bitirmeye çalışacağım
İlk fırsatta hepinizle görüşebilmek dileklerimle..
SEVGİLER.
Ellerinize sağlık rengi harika olmuş
YanıtlaSilTüm fotoğraflarınızı beğenerek izliyorum,elinize sağlık..
YanıtlaSilcanın sağ olsun ablacım iyi olda gerisi sorun degil
YanıtlaSilnunum vişne suyunda nefis olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
harika görünüyor tarifi bekliyorum hayırlı ramazanlar sevgiler
YanıtlaSilHarika görünüyor,tarifi bekliyorum :)
YanıtlaSilSenin sayfana gelince canım hemen bir ziyafet sofrası kurmak istiyor :)kolay gelsin,sevgilerimle...
YanıtlaSiltatlı arkadaşım ne hoş bie sunum.
YanıtlaSilellerine sağlık..
bu bahsettiğin vişneler olmalı.
ne güzel dalından toplayıp yapmak..
afiyet olsun canım.
banu.