10 Ağustos 2010 Salı

VİŞNE SUYU


VİŞNE SUYU

1 kg taze vişne
1.5 lt kadar soğuk su (2 lt de olabilir )
3 sb şeker ( veya 2 sb şeker koyup tadını artırabilirsiniz )
küçük bir limonun suyu

Vişneleri yıkayın, saplarından ayırın.
Üzerine su ve şeker koyun yarım ateşte kaynatın.
Köpüklenip, taşma tehlikesine karşın mutlaka başında bekleyin !!!!!
Rengini tamamen verince, vişneler berraklaşıp çatlamış olacak.
Limon suyunu ekleyin ,bir taşım daha kaynatın. Kapatın altını.
Süzün soğutun.
İsterseniz özüde içine geçsin derseniz vişneleri süzgeçten süzüp suyuna katabilirsiniz. Daha mat olur ama özlü de olur !!!!! Tercih sizin yarı yarıya deneyin. Tadına- rengine -kıvamına daha kolay karar verirsiniz.
Artık el ve EV yapımı naturel Vişne suyunuz hazır !

Kalan vişneleri kevgirden geçirip pasta yapımında ve pelte yapımında kullanın.
Muhallabilerinizin üzerine koyun !!
Valide Sultanım başka şekillerde de yapar. Onlara da sıra getirince paylaşıp- yazmak isterim.
Herkese afiyetler olsun.



öyle yoğun, öyle yoğunuz ki ....... :(
hiç ziyaretlerinize gelemiyor, postlarda uzun cümleler dahi kuramıyorum..
bir süre daha sürecek !! :((

bu ara sadece taslaklara aldığım postlarımı, hızlı hızlı bitirmeye çalışacağım
İlk fırsatta hepinizle görüşebilmek dileklerimle..
SEVGİLER.

7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık rengi harika olmuş

    YanıtlaSil
  2. Tüm fotoğraflarınızı beğenerek izliyorum,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. canın sağ olsun ablacım iyi olda gerisi sorun degil
    nunum vişne suyunda nefis olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor tarifi bekliyorum hayırlı ramazanlar sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor,tarifi bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Senin sayfana gelince canım hemen bir ziyafet sofrası kurmak istiyor :)kolay gelsin,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. tatlı arkadaşım ne hoş bie sunum.
    ellerine sağlık..
    bu bahsettiğin vişneler olmalı.
    ne güzel dalından toplayıp yapmak..
    afiyet olsun canım.

    banu.

    YanıtlaSil