11 Ağustos 2010 Çarşamba

BUĞDAY SALATASI


2 sb buğday akşamdan suya konup, sabah kaynatılır, pişince suyu süzülüp, soğumaya bırakılır

Maydanoz, dereotu, kırmızı biber, taze soğan, 1 minik diş sarımsak, domates, ve dilediğiniz tüm sebzeler ve yeşillikler ilave edilir.
Sızma zeytinyağ ve limon ile sosu yapılıp, üzerine gezdirilir.

AFİYET OLSUN

7 yorum:

  1. Nuray Hanımcığım hayırlı ramazanlar diliyorum ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ah olsa hiç hayır dermiyim ?
    neslihan ::=)

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık canım

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. hayırlı ramazanlar diliyorum.elinize sğlık güzel omuş.

    YanıtlaSil
  5. Canım sana ve ailene hayrlı ramazanlar dilerim. Bol bereketli ve huzur dolu ifta sofralrınız olur inşallah.
    Buğday salatanı mutlaka yapacağım. Eşimin bir süre salata yemesi gerekli. Biraz ölçüyü kaçırdı malesef:))
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bu salatayı kış mevsiminde; asurelik buğday, yeşil soğan, maydonoz, dereotu, bol ceviz ve nar taneleri ile yapmayı deneyin, bayılacakınız tadına...

    YanıtlaSil