30 Haziran 2010 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR



Yaz mevsiminin en güzel yemeklerinden biri daha bizlerle..



- Dilediğiniz adette enginarlarımızı zeytinyağı, limon, tuz ve 2 kesme şeker ve 2,5 sb su ile pişiriyoruz. ( Ben Fissler düdüklüde, 6 dakika, 6 adet pişirdim bu ölçüyle)

- Ayrı bir tencerede kısık ateşte soğanları z.yağ ile pembeleştirip, tuz ,1 kesme şeker , az limon suyu ,küp havuç ve patates ile, taze bezelyeleride katıp pişirelim.

- Pişmiş enginarlara pay edip servise hazılıyalım..

5 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK. ANNEM İZMİR'DE ENGİNARIN DOLMASINI YAPAR, YAPRAKLARINI SIYIRA SIYIRA YERİZ. İSTANBUL'A GELDİĞİMDE ÇANAK İÇİNDE YÜZEN YUVARLAKLARI GÖRÜP ENGİNAR OLDUKLARINI ÖĞRENDİĞİMDE ÇOK AMA ÇOK ŞAŞIRMIŞTIM.BURADA TAZE YAPRAKLISINI BULMAK ÇOK ZOR,ÜSTELİK DİKENLERİ DE VAR :((

    TEKRAR ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  2. Oh oh misler gibi yarasın nUnU'm.
    Hani bana narinim diyorsun ya içim eriyor, bayılıyorum, sağol canım benim.

    YanıtlaSil
  3. Bloğunu kapattığını sanıyordum...gece
    farkettim.

    Ailene "sağlık" sevgiler dostum..

    YanıtlaSil
  4. Bloğunu kapattığını sanıyordum...gece
    farkettim.

    Ailene "sağlık" sevgiler dostum..

    YanıtlaSil
  5. Nunucum şifa olsun,ellerine sağlık...
    Benim adreste sorun var haklısın,bir türlü halledemedim.. Bakalım ne zaman normale dönücek;)çok sağol...
    güzel bir hafta sonu diliyorum..

    YanıtlaSil