SAFRANLI PİLAV
SAFRANLI PİLAV ( VALİDE SULTAN USULÜ)2 dolu çay kaşığı safran 1 sb sıcak suda 20 dk bekletilir
3 sb baldo prinç ılık tuzla suda yarım saat bekletilip süzülür
2 soğan -4 yk kaşığı sıvı yağda pembeleştirilip içine dolmalık üzüm, fıstık, tarçın, yeni bahar, karabiber, tuz eklenip kavrulur. yarısı et suyu, yarısıda normal
4 sb ılık su pilava edilip ,içinde safran buluna diğer 1 sb suda eklenip,
demlemeye bırakılır...
Demlenip soğuduktan sonra ben tek kişilik kalıplarla ikram ettim, sizde servis kalıpları kullanıp hoş bir sunum hazırlayabilirsiniz,
AFİYETLER OLSUN.
safranboludan aldığım ve henüz kullanma fırsatı bulamadığım bu güzel baharatımı bu tarifle denemek isterim ellerinize sağlık..
YanıtlaSil