11 Haziran 2010 Cuma

SAFRANLI PİLAV








SAFRANLI PİLAV ( VALİDE SULTAN USULÜ)

2 dolu çay kaşığı safran 1 sb sıcak suda 20 dk bekletilir
3 sb baldo prinç ılık tuzla suda yarım saat bekletilip süzülür
2 soğan -4 yk kaşığı sıvı yağda pembeleştirilip içine dolmalık üzüm, fıstık, tarçın, yeni bahar, karabiber, tuz eklenip kavrulur. yarısı et suyu, yarısıda normal
4 sb ılık su pilava edilip ,içinde safran buluna diğer 1 sb suda eklenip,
demlemeye bırakılır...
Demlenip soğuduktan sonra ben tek kişilik kalıplarla ikram ettim, sizde servis kalıpları kullanıp hoş bir sunum hazırlayabilirsiniz,
AFİYETLER OLSUN.

1 yorum:

  1. safranboludan aldığım ve henüz kullanma fırsatı bulamadığım bu güzel baharatımı bu tarifle denemek isterim ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil