10 Haziran 2010 Perşembe
PORTAKALLI SOMON BUĞULAMA
PORTAKALLI SOMON BUĞULAMA
Somon dilimleri ( taze )
1 adet küçük portakal halkaları (kabuklu dilimleyin )
çok az kabuğunun rendesi
1 diş doğranmış sarımsak
5 sap maydanoz
1 adet halka kesilmiş domates
3 adet tane karabiber
tuz - 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağ (eklemesekte olur- somon yağlı bir balıktır)
1 küçük çay bardağı su.
küçük bir defne yaprağı
Yayvan bir tencereye malzemeleri resimdeki gibi sıralayıp, yaklaşık 15 dakika kadar pişirmeniz kafi gelecektir. (somon diliminiz çok kalınsa 20 dk orta ateşte pişirniz)
AFİYETLER OLSUN
Talepleriniz doğrultusunda ,Yeni bir katagori ekleyip, naçizane bir diyet bölümü oluşturduğumu söylemiştim sizler için.
Geçen hafta evde olduğum bir gün ,kendime çok çok lezzetli bulduğum bir somon balığı hazırladım. Portakalın aroması, defne yaprağı ile ne de hoş oldu bilemezsiniz . Geniş servis tabağımın kenarıda rokalı ,semizotlu bir parça salata da hazırlayıp menümü tamamladım !! Yanında su !!! :))))
Söylemiştim diyettede olsam TATSIZ TUZSUZ ŞEYLERE HİÇÇ ! TAHAMMÜLÜM YOK !!!
Mutlaka kendi lezzetimi yaratır, yenebilecek en güzel hale getirim.
Bugünlerde telefonlarım susmuyor, arkadaşlarım beni ayakta alkışlıyormuş !! :)))))))))
Yalvar yakar ''nolur yediklerini (diyet) sayfanda bize resimle '' diyorlar.
Diyorlar diyorlarda, hatta sizde diyorsunuz AMA ;
Her gün 3 saat Oğlumuzun tedavisi için dönüşümlü olarak kaplıcada , bir ertesi gün ise fizik tedavi merkezlerinde saatler geçiriyorum-Z biliyorsunuz, eve dönüş için de saatler boyu , bir yakadan , diğer bir yakaya geçmek için de trafikte zaman harcıyorum :(((
Bu sebeple bloğa çok zaman ayıramıyorum, ziyaretlerinize gelip sizlerle özlem gideremiyorum henüz tam manasıyla :(((((( İnanın wıreless olan yerleri seçip resimleri atmaya çalışıyorum oralarda !!!!!! Bu derece yani .
Fırsat yakaladıkça söz veriyorum sizlere yardımcı olacağım. Bunlar her ne kadar benim öğünlerim olsada, sizlerle seve seve paylaşacağım...
Umarım ortak noktalarda buluşabilir, sizde verdiğim tariflerde değişiklikler yapıp kendi lezzetlerinizi yaratabilirsiniz.
Hepinize sevgi dolu, Bol güneşli bir gün diliyorum.
Biz yine birazdan yollara düşeceğiz çünkü .
SEVGİLERİMLE...
Portakallısını hiç denemedim.Ama çok leziz olduğunu duydum.Görüntü enfes.Bu akşama yapmak istedim ama düşündüm ki potkalaı biraz zor bulurum.Ellerine sağlık canım.Kolaylıklar diliyorum koşturmacanda.Sevgilerimle..
YanıtlaSilTariflerinize hiç sözüm yok harika ama ben detaylarada takılıyorum Nuray Hanımcığım. Resmin en arka ucunda görünen çiçeklere masadaki simetrik düzene temizliğe emeklerinize sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilboğaz kızı, denizi özlemişsin sanırım, benide özlettin.
YanıtlaSilçok hoş deniz aksesuarları olmuş,peçetelik mesela süper.
ay ne bileyim herşey hep süper.
hayranım nunum bu inceliğine,
eline sağlık çok kalay gelsin canım bugünde.
Ferda
kuzum bu buğulam mı ? tablo anacım tablo. nasılda iştah açıcı göründüğünü bir bilsen, sabah sabah al ye diyor -))))))
YanıtlaSilesin
Ohhh nihayet 'nUnU' klasiklerine başladık çok şükür:))
YanıtlaSilellerinize sağlık canım enfes görünüyorlar
kolaylıklar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum
Nunucun ellerine sağlık. Allah kolaylık versin . hepsi geçecek inşallah
YanıtlaSilNunu'cum hoşgeldin, tekrar yazılarını okumak, zevkle hazırlanmış sofralarını izlemek ne hoş.. Somon harika olmuş, hem hafif hem sağlıklı.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilOğluna acil şifalar diliyorum, bu yoğun tedavi günleri bir an önce geride kalır umarım..
Sevgiler..
Canımmm her zaman hayranlıkla izle
YanıtlaSildiğim harika bir masa ve sunum.İnce
lik detaylarda saklı yüreğine sağ
lık canım.Ayrıca somon harika elle
rine sağlık kocaman öpüyorum.
Muhteşem bir sunum ellerinize,emeğinize sağlık. Çok da iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
AH GELDE YEME ŞİMDİ,
YanıtlaSilAMA YANINDA İSTEMEM ONA GÖRE =]]
BEYAZ İYİ GİDER.
( sen sevmesende ! =]]]]
güzel ellerin dert görmesin canım benim.
NESRİN
valla hayır denmez
YanıtlaSilyapan sensen hele canım.
manzaraya bak bak doyma olmuş,
şahanemsin arkadaşım.
afiyet olsun- NESLİ
işte NuNu farkı)) çok hoş bir alternatif olmuş. Bende ıspanağı kavurup yağsız fırında pişirdiğim somonu beraber servis ediyorum.ımmm enfes))
YanıtlaSilEllerine saglik canim.... Süper lezzetli ve saglikli oldugu süphe götürmez ama bu kadar zevkli bir tasarimla sunulunca eminim o yemek bir sölene dönüsmüstür.... Seni zevkinden dolayi bir kez daha kutluyor, tedavi dolayisiyla yogun gecen günlerinde ogluna da, sana da kolayliklar ve sabirlar diliyorum...
YanıtlaSilNunucum somon nefis, zaten sunumlarına oldum olası bayılıyorum. Umarım kısa zamanda sağlık sorunlarınızı giderirsiniz canım. Sevgiler.
YanıtlaSiloh oh ellerine sağlık, balık balık olalı böyle şık sunulmadı sanırım. bitanesin diyorum hep
YanıtlaSilallah güç versin canım, çok iyi olacak sabırla
sevgiler canım
ASUMAN Ö
uzun bir aradan sonra tekrar harikasınız. mutlu yıllar olsun gecikmelide olsa. evlatlar candan, baldan daha kıymetli ve tatlı bence. allah hepimizin evladına şifaler versin. bu arada bu balığın limonlu ve ballısını yapar bizim bey tabi keyfi olursa. tavsiye ederim bende size... çoook öptüm
YanıtlaSilNunucum ne güzel bir yemek çıkmış ortaya,bayıldım sunuma..
YanıtlaSilellerine sağlık, gönlü güzel komşum..
öpüyorum
Nuray Hanım, ellerinize sağlık. Somonu çok severim çok güzel olmuş. Tarifiniz çok güzel ama her zamanki gibi sunum, süsler ve detaylar harika tekrar ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbalığın her halini severim :) ama senin elinden bir başka lezzetli olmuş... ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilcanım tam hafta sonuna yapabileceğim bir tarif bu. birde yemek dergileri ağlar sanırım bu hazırladığın tabağa heheeeee
YanıtlaSilmükemmel olmuş ve çok lezzet yüklü.
ellerine sağlık nunucum.
gülbin .b
ımmmm sunumu nefis duruyorrr (=
YanıtlaSilNunucum gecenlerde yazini görünce gözlerime inanamdim..Demekki tekrar aramiza döndün.Ne iyi yaptin..!
YanıtlaSilTekrar hosgeldin diyor iyi bir hafta sonu diliyorum.SERAP
Nunucuğum tekrar yazmana çok sevindim, oğlunun tedavisinde kolaylıklar diliyorum, inşallah en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur, bu zorlu süreci de başarıyla atlatırsınız.
YanıtlaSilGecikmeli de olsa blogunun yeni yaşını kutlarım, iyiki açmışsın o güzel, keyif veren blogunu:)
sunum yine harika, ellerine sağlık canım, sevgiler...
tariften çok sunumuna bayıldım...ellerine sağlık..harika görünüyor...:)))
YanıtlaSilNunucum bu yemekte de özenin ve inceliğin hissediliyor..Yemeğin lezzeti bir yana sunumu da muhteşem:).
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler, öpücükler:).
aslı
canım arkadaşım tabak sanatçının elinden çıkınca somon da inanamamıştır çıktığı sahneye.
YanıtlaSilbu ne güzel bir balık sunumudur.
kaç dakikadır baktığımı görseydin, bide ağzım açık kalmışki sorma :0))))
çok özledim arkadaşım ,
gel bi ada yaptırayım sana ,öptüm şeker.
SEMRA
NUNUcum Izmir baslikli yazina yorum birakamadim.Bu sebebten tekrar buraya yaziyorum.
YanıtlaSilIlk önce kisa bir Izmir turu icin tesekkürler.Balik sofrasi icin tesekkürler.Tatlilar icin tesekkürler.Kumru icin ayrica tesekkürler..
Ikincisi sayfamdaki resimin gözükmemesi beni sasirtti.Ve sen sevgili Deryadan sonra ikinci kisisin.Halbuki sayfamda bir degisiklik yapmadim.Simdi yeniden resmi yükledim.Bir zahmet bir vakit girip sonucu bana bildirirmisin...?