ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA,
1 kg ayıklanmış haşlanmış barbunya,
1 iri ,doğranmış soğan,
3 ota boy domates rendesi,
1 iri diş rendelenmiş sarımsak,
1 küçük çay bardağı zeytinyağı ( 1 parmak dada az )
tuz, maydanoz.
soğan ve yağ beraber sotelenip,domatesi ilave edilir.
tuzu konup barbunyalar eklenir,üzerine 1 sb su ekleyip ağır ateşte pişmeye bırakılır.
pişme sonrası servis tabağına alınır, üzerine maydanoz serpilir.
AFİYET OLSUN..
Bugün benim menümde de zeytinyağlı barbunya var canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Soğuk soğuk nefis
sevgiler
lezzeti bol,
YanıtlaSilhepimiz ne çok severiz ...
afiyet olsun canım.