24 Eylül 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA



ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA,


1 kg ayıklanmış haşlanmış barbunya,

1 iri ,doğranmış soğan,

3 ota boy domates rendesi,

1 iri diş rendelenmiş sarımsak,

1 küçük çay bardağı zeytinyağı ( 1 parmak dada az )
tuz, maydanoz.
soğan ve yağ beraber sotelenip,domatesi ilave edilir.
tuzu konup barbunyalar eklenir,üzerine 1 sb su ekleyip ağır ateşte pişmeye bırakılır.
pişme sonrası servis tabağına alınır, üzerine maydanoz serpilir.
AFİYET OLSUN..

2 yorum:

  1. Bugün benim menümde de zeytinyağlı barbunya var canım.
    Ellerine sağlık.
    Soğuk soğuk nefis
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. lezzeti bol,
    hepimiz ne çok severiz ...
    afiyet olsun canım.

    YanıtlaSil