16 Temmuz 2009 Perşembe

KIZARTMALAR








Kızartmalar,Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden olan ; kabak- biber- patates ve patlıcanların bir nevi ŞÖLENİ gibidir...
Üzerine bol domatesli- sarımsaklı SOSLARI ile unutulmazlarımızdandır...
HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN...

SEVGİLİM SINIFIM !! :
* MEHTAP'cığımda KESİN BENİ KIZARTIYORDUR ŞİMDİ :))) !!!

21 yorum:

  1. Çok güzel görünüyorlar.
    Ama olmaz ki, böyle de yapılmaz ki. :))
    Benim için ekmeğin arasına hepsinden birer parça koyayarak yer misiniz?
    Selamlar

    YanıtlaSil
  2. :) KAĞITTAN GEMİLER
    nerdeeeee.....
    ahh ben yiyemem ki !!!
    :)))))))

    YanıtlaSil
  3. nunum güzel kekler kızartmalar şölen gibi yayındasın vallahi ellerine salık canım ufacıcık kaçamaklar gliba bunlar:)

    YanıtlaSil
  4. KARAMEL MUTFAK :)
    kaçamakk yooookkk kızlar :))
    !!!!
    bunlar yurt dışından gelen, türk yemeklerini özleyen misafirlere..
    ve sizlere !!!!!

    YanıtlaSil
  5. Dutum Masalım bayılırım ben kızartmaya da hep yakıyorum kendimi, fritöz sevmiyorum da bana da yapar mısın annem :(

    YanıtlaSil
  6. O zaman misafirler yesinler afiyetle. Bizim için de yesinler. Seninde ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Kayınvalidem sağolsun yapar, ben de arada bir de olsa bayılarak yerim.
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. sevgili bir dut masalı oldumu şimdi yani . Mehtap Hanımın şu caanım yazısının üstüne bu caanım kızartmalar. Ama olmaz ki böyle de yapılmaz ki. Pek de severim ben kızartmayı hele de o domates sosu şöööyle bol sarımsaklı. Pek de yaraşır. Şööle bandırıcan beyaz ekmeği doya doya yiyecen lüp lüp kızartmaları.Gelsin ardından pişmalık duygusu. O yüzden hiç yapmıyorum ama hayali bile güzeldi. hem ben yapsam da yemeden duramam ki. Daha ocakta kızarırken yerim bi yandan patatesleri

    YanıtlaSil
  9. Ah Nunucum, ne yaptın sen ya, canevimden vurdun beni. Yemeklerin kraliçesidir benim için ama ne yazık ki yememeye çalışıyorum. Şöyle domates soslu, sarmısaklı patlıcan-biber kızartması ertesi sabah kahvaltıda yenecek ki öldüm de cennete mi gittim diyeceksin:) Neyse yine de şeytana uymamakta yarar var.
    Eline sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Eh Nunu'cuk,
    Senede bir kere, oda tadımlık. Nefis köreltmek.
    Eğer yiyebilsem sabah, öğlen, akşam yerim de hiç bıkmam.
    O kadar güzel görünüyorlar ki!
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Nunu neydi o şölen öyle.Gözlerimi alamadım resimlerden.Ama malum kilolar.Neyse arada ufak tefek kaçamaklardan bir şey olmaz.Ertesi günü bir şey yemeyiz olur biter değil mi ama? Öpüyorum canım seni.

    YanıtlaSil
  12. Offf nunucugum gece gece yapılırmı bu bana şimdi girdim bakdım ve yüksek sesle off kızartmaya bak canım çekdı dedım eşimde yanımda oda bakdı ve onunda canı çekdı yarının yemeği belli oldu galıba:):)ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  13. Batsın bu Dünya..
    Bitsin bu rüya...
    Gösteripte yedirmeyene...
    Sitemler olsun...
    Offfff... offfff...

    YanıtlaSil
  14. sevgili nunu sen n'aaptin?...
    off.. ne kadar agir da olsa asla hayir diyemem. cok cok guzel gorunuyorlar ellerine saglik!
    sevgiler!

    YanıtlaSil
  15. En sevdiğim şey kızartmaaa. süper olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Offf nunucuğum
    bu show harika olmuş. İnsan yemiş kadar oluyor.
    Ellerinize sağlık:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Nunu hatun,
    Zararsız kızartma da yapmak mümkün. Aslını aratmıyor üstelik:
    Biber için: Sivri biberleri yıkayıp tencereye koyuyorsun. Üzerine domates doğra, sarımsak, tuz ve biraz da zeytinyağı gezdir. Kısık ateşte, buğulama gibi pişsin. Bayılacaksın! Patlıcanları da çok az zeytinyağında kızartıp sonra domates sos ekledin mi muhteşem oluyor. Bostan patlıcanlarını öneririm!

    YanıtlaSil
  18. Evde hiç kızartma yapmıyorum malesef...Ama bu haftasonu annemde yazlıktayım mutlaka yaparız:)Ayyyy süper bir fikir bu:)

    YanıtlaSil
  19. bayılırım ama.yapmıyorum gubuşada yasak bende yememeye çalışıyorum.ama ayda bir anneciğime sipariş veriyorum karışık kızartma sosunada ekmek batırırarak yiyorum.

    YanıtlaSil
  20. ben de tam bu aksama kizartmami yapsam diye dusunuyorsdum ve bu postu gordum. cok istah acici gorunuyor, harika olmus hele o kipkirmizi domates sosu. :)) ellerine saglik canim.

    kizartmalarda hangi tur yag kullaniyorsun aycicek, misirozu, findik, kanola vs.hangisini tavsiye edersin?

    YanıtlaSil
  21. Ben bugün yaptım tesadüf, yazın daha bir güzel oluyor kızartmalar

    YanıtlaSil