sevgili YEMEK KOKUSU TUBA'ya.
tarifi burada
Geçen sene tarifi vermiş ama tek tek aşamalarını verememiştim.
Okadar mail ve istek geldiki şimdi tekrar sizler için yayınlıyorum..
Çok bilinmiyor kara dut reçeli ne yazıkki ,sadece ege bölgesinde ve egeliler çok iyi biliyordur mutlaka.
Bende yaklaşık 13 yıl kadar önce ilk Çeşme- Alaçatıda bir kahvaltı evinde tatmış hayran olmuştum.
Bende size aynı orada yediğim gibi öneride bulunmak istiyorum.
Taze ayvalık loru ( tatlı lor - tuzlu kesinlikle değil ! ) üzerine mutlaka bu güzel reçeli deneyiniz.
Aynını frambuazlada deneyin, göreceksiniz ki ;
aynı cheescake tadını bulacak ve çok seveceksiniz.
LOR ALMAK İSTERSENİZ :
İstanbulda Kadıköy Göztepe sabit pazarında yufkacıda her gün tazesini bulabilirsiniz.
Kadıköy-erenköy - feneryolu semt pazarlarında tüm peynircilerde de var. Ama Sabah çook erken saatlerinde gidiniz almaya !!!
Kadıköy Balık çarşısında da bulabilirsiniz taze ayvalık lorunu.. VE TÜM SEMT PAZARLARINDA.. !! Önemli olan sabah Çok Erken ! almaya gidin !
Yada evden de yapabilirsiniz lor peynirini !
afiyetler olsun.. sevgiler..
Günaydın:) Tek kelimeyle harika! Tarifine de gittim, baktım:) Lorla beraber nasıl olacağını tahmin edebiliyorum:))) Ellerine sağlık!
YanıtlaSilNunucuğum ellerine sağlık canım.reçele çok düşkünümdür:-) şahane görünüyor reçelin.mutlaka deneyeceğim canım.afiyet olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSilafıyetler olsun :)
YanıtlaSilCanım muhteşem görünüyor..Karadutlar her zaman Samsun'da ki evimizin bahçesini hatırlatır bana..Dutların her biri küçük parmağım kadardılar..Şimdi küçük parmağım büyüdüğü için, biraz büyük kalırdı..
YanıtlaSilMarmelatını düşünemiyorum bile..))Ellerine sağlık canım..Geçen taksiyle geçerken bir yerlerde gözüme çarpar gibi oldu..Dur,ayy,falan-filan derken taksici uçtu tabiiki..Söylene söylene eve getirdi beni..)))
Harikasın canım,kocaman öpüyorum,sevgilerimi gönderiyorum..
Gerçekten nefis görünüyor, küçükken ninemin bahçesindeki karadut ağacından toplayıp yerdik:)
YanıtlaSilAyrıntılı fotoğraflar için ayrıca teşekkürler:)Ellerinize sağlık
senin bu reçellerin beni öldürecek nu nuuuu :)eline sağlık kara dut yemeyi yıllar oldu :(kocamannn sevgiler,öpüyorum...
YanıtlaSilBen karadut reçeli hiç yemedim ekmeğin üzerindeki göruntusu cok canımı çekdirdi valla Sevgili Nunu :)
YanıtlaSilellerıne saglık.
Vay süpersin Nunucuk ellerine sağlık.
YanıtlaSilBizim pazarlara düşmedi henüz karadutlar, beyazı da bitti bitecek. Bulduğumda sevdiğime bir sürpriz yapsam, ne güzel olur.
YanıtlaSilSevgili Nuray Abla,
YanıtlaSilKaradut reçelini çok severim.Şimdi
tam da mevsimi,ellerinize sağlık.
Sevgi ve Saygılar,Cenk
Nunucum gökçeada'dan gelirken adanın en meşhuru karadut reçeliymiş.Bir ton para verdim organik reçellere :))
YanıtlaSilbileydim senin tarifin ile kendim yapardım ...
Ellerine sağlık...
Kocaman Sevgiler..
nunucum ayvalık lorunu nerden bulucam ben ya:(:(:(:( ellerıne saglık ne severım ev yapımı reçelleri....
YanıtlaSilay dur lımanatayıda yazacaktım cunku cok begendım bende yapacagım canımmmmmm
YanıtlaSilNunucugum,
YanıtlaSildutun ne karasini ne beyazini buralarda bulmak mümkün degil ne yazik ki :(
Ben de dün cilek aldim. Ilk defa recel yapmayi deneyecegim. Bakalim nasil olacak? :)
Senin de ellerine saglik. Pek istah acici görünüyor.
Sevgiler
ellerine sağlık nunucum afiyetler olsun size sevgiler
YanıtlaSilİşte İzmirli !!!
YanıtlaSilBenim bir peynircim var o getiriyor bana lorun üzerine off..ki off...
Ama Nunum senin yaptığın kadar güzel değil buradaki dut reçelleri :(
Nunucum tam bloğunun adına yaraşır bir tarif olmuş. Masal gibi. Gözlerimle yiyebilsem yerdim tamamını o reçelin düşün artık. Of korkunç canım çekti. Adanada nereden bulacağım ben şimdi karadutu. Hadi buldum reçelini yemeye nasıl ikna edeceğim bizim diyet gestaposunu. Bayıldım başka da birşey diyemiyorum...
YanıtlaSilSevsinler seni reçelci güzeli!
YanıtlaSilen sevdıgım receldır karadut ellerıne saglıkee nunudan alınır dut tarıfıde demı ama
YanıtlaSilnasıl faydali bir meyve ve reçeli. eline sağlık arkadaşım. yağsız tuzsuz lor favori penirimdir. tarifini sabırsızlıkla bekliyorum.
YanıtlaSilÇokseverim reçelini de şurubunu da ellerine sağlık Nuray'cığım seninki de harika görünüyor, afiyetler olsun, sevgilerimle...
YanıtlaSil