1 Temmuz 2009 Çarşamba
FRAMBUAZ SEVİLMEZ Mİ ?? HADİ REÇELİNİ YAPALIM
Biliyorum pek çoğunuz bekliyordunuz bu postu !! . Çok fazla mail geldi sizlerden, illa frambuaz diyen !
Lakin henüz düzeni sağlayabildim ve mutfak maceralarım anca başladı biliyorsunuz.
Benimde yaz deyince aklımda ÇİLEK - DUT- böğürtlen ve FRAMBUAZ olur . Bu aynı familyadan 4 kafadara öylesine bayılıyorumkii. Dondurmalarına da tabii.
Diğer reçellerde hazır !! Sırasıyla yayınlıyacağım sizlere.
Şimdi tarifle sizi başbaşa bırakıyorum.
*
Birde taze frambuaz bulamayanlara kendi alternatifimi söyliyebilirim. Pazartesi Feneryolu pazarı köprü altı civarında. Erenköy Perşembe pazarı sebze girişinde bulabilirler.
( Lütfen hazır ilaçlı- kavanozlanmış reçel almayınız !! Reçel yapımı sadece 25 dakikadan ibaret. Kendinize güvenin, ben SİZLER ! için hazırlıyorum zaten bu sayfaları !!! )
FRAMBUAZ REÇELİ
1 kg taze ! frambuaz
900 gr şeker
1/2 limon suyu
- Taze frambuazlar çok çok nazikçe süzgeçte yıkanır ve havlu kağıt üzerinde süzülür.
- ( çelik ve yayvan süzgeç kullanın.ki ezilmesinler )
- Süzülen meyveler, çelik tencerede kat kat şekerle örtülür.
- En az 3 saat sulanması beklenir
- Suyunu verince ateşe konur, yavaşça slikon kaşıkla karıştırılıp, altı kısılır.
- 20 dk. sonra, yarım limon suyu sıkılıp, 5 dk kaynatılır.
- 25. dakika sonunda hazırdır.
- Sulu olduğuna aldırmayın. Soğuyunca toparlanıyor.
- İlk sıcağı çıkınca kavanozlara doldurun ve AFİYETLE MASALARINIZA SUNUN.
*
Bir dilim ekmek üzerine , labne peynirle DENEDİNİZ Mİ HİÇ ?? Hadi deneyin banada yazın :)
Aynı cheescake gibi oluyor.
SEVGİLER.
sevilmez olur mu en azından ben böyle mayhoş tatları severim ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilNUNUCUĞUM HARİKASIN.BAŞKA BİR ŞEY İSTESEM OLACAKMIŞ YANİ. BU HAFTA SEMT PAZARINDA TAZE FRANBUAZ VARDI ALDIM , BİRAZINI DONDURDUM BİRAZINI DA AYIRDIM REÇEL İÇİN.BİR ARKADAŞ YAPSADA BENDE TARİF ALSAM DİYE BAKARKEN SEN SESİMİ DUYDUN GALİBA.CANIM ELLERİNE SAĞLIK.İNŞALLAH BENİMKİNİN RENKLERİ DE BU KADAR GÜZEL OLUR.ELLERİN DERT GÖRMESİN.
YanıtlaSilNunucum mest ettin beni anacım :) mutluluğun formülü çok açık.. bir sen, bir ben, bir de franbuazzz :)
YanıtlaSilellerine sağlık canımmm
Ben reçel olmasına izin vermeden kaşık kaşık yerim hepsini..Bir türlü taze meyvesine rastlayamadım Kadıköy çarşıda..Meyve olarak çok severim Nuray'cığım..
YanıtlaSilPişerken mutfağına yayılan kokuları hayal etmeye çalıştım birden..Ellerine sağlık canım..Afiyet olsun sizlere..Öpüyorum yanaklarından tatlım..
Sevgiler..
afiyet olsun, ellerinize sağlık. ben de çok severim hem tazesini hem reçelini. ama ah o minik çekirdekler, benim sorunlu dişlerimle ufak çaplı bir meydan savaşı yaşıyorlar. ha durum böyle diye yemez miyim, savaşa devam:))
YanıtlaSilNurşen
merhaba
YanıtlaSilçok severim ben bu reçeli
ellerine sağlık çok nefis görünüyor...
selamlar
rengin güzelliği ayrı tadı ayrı güzel.ellerine sağlık Nunucuğum.harika görünüyor reçelin.sevgilerimle....
YanıtlaSilçok güzel ve lezzetli bir görüntü eline sağlık
YanıtlaSilSevilmezmi bu tat ellerıne sağlık arkadasım.Favori reçellerimin arasındadrı severek tüketirim.afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilEllerinize saglik.... Recelin rengi süper görünüyor, tadi ise malumumuz.... Sevgilerimle, nice recellere,,,
YanıtlaSilnasıl yapıldıgını merak ederdım.sagol paylastıgın ıcın.
YanıtlaSilHımmm sabah sabah bır fıncan çayın yanında tereyagı surulmus ekmek ve ustunde bu recel nefıs olurdu :)
YanıtlaSilNunucuuum reçel süper olmuş süper:). Renginin kıvamının güzelliği fotoğraflardan belli oluyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen de hazır reçel yerine evde yapılanları tercih ediyorum. Frambuaz reçelini de mutlaka deneyeceğim.
Sevgileeer:).
aslı
fraboğazın herhali güzel olur.
YanıtlaSilbayılırım yemeye.
yapan nunu ise
bu lezzetten vazgeçme:)
Canım ellerine sağlık ne iyi etmişinde yapmışın ben henüz reçel yapmadım hep annemim mahsullerini tüketiyorum:)))
YanıtlaSilİnşh yarın çilek yapma serüvenim başlıyor...
ne güzel olmuşşşş ellerine sağlık nunucumm bende anne fabrikasından gelen reçelleri tüketmekle meşgulum:)))) sevgiler
YanıtlaSilevde yapılan gibisi varmıdır.hem saglıklı hem leziz.ellerine saglık.
YanıtlaSilNunu'cum alakasız olacak ama mutfağın "önce-sonra"sını bizimle ne zaman paylaşacaksın?:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık, harika görünüyor, sanki şu an kokusunu bile aldım sayende.
Sevgiler,
sevilmezmi.uğruna rejim mejim bile bozulur.şahane görünüyor.bende haftasonu pazardan alıp yapıcam.
YanıtlaSileline sağlık
Mımmmmmm :) Nefis görünüyor :))Öpüldünüz becerikli bayan.. Sevgilerimle Zehr@
YanıtlaSilnunucuğum aynı ben:)))bende bayılırım frambuaza böğürtlene bütün pembeli kırmızılı meyvelere....ama sen tazaesini nereden buluyorsun ben hiç görmedim sadece donmuş olarak alabiliyorum ben....
YanıtlaSildemek ki Feneryolu pazarında var, bir dahaki gitmeme mutlaka bakacağım köprü altı civarına. ben de asla hazır reçel almam, zaten alana da kadın demem. tembel onlar tembel. reçelini yapamayan kadın mı olur, ben onlarda reçel tadı bile alamam zaten. ben yeni yeni yapıyorum ama annem, anneannem sağolsun reçelsiz bırakmazlar beni.sevgiler.
YanıtlaSilNASIL SEVİLMEZ CANIM....HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK...HEMEN ALIP YAPACAĞIM...AŞAĞIDAKİ MASAYADA BAYILDIM...SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilNunucuğum
YanıtlaSilellerine sağlık canım. Mutlaka çok güzel olmuştur. Ama ben meyve olarak alayım olurmu?
Hani tatlı yemiyorum ya:)))
sevgilerimle öptüm canım
Nunu'cum recel güzelde ben fincanlarin duruşuna bittim..........
YanıtlaSilsüper görünüyor ellerine sağlık ilk fırsatta bende denemek istiyorum
YanıtlaSilbende bu tür reçelleri çok seviyorum geçen gün bende çilek reçeli yaptım yiyen herkes çok beğendi elinize sağlık sizin reçelinizin görünüşüde çok güzel burdan beni ye diyor düzcede tazesini nerde bulabilirim bilmiyorum donmuş frambuazla olmazmı yazarsanız sevinirim
YanıtlaSileline sağlık nunu cuğum..ev yapımı gibi leziz olurmu hazır reçel...kocaman sarılıyorum ve bir fincanını aldım bile:)
YanıtlaSilsEVMENİZE ÇOK MUTLU OLDUM ARKADAŞLAR.
YanıtlaSilTÜM KIRMIZI RENKLERİ BOL TÜKETELİM LÜTFEN.
AFİYETLER OLSUN..
TEŞEKKÜR EDERİM.
kendime güven geldi yapacam Nunu cum. Harika görünüyorlar, frambuaz buldum mu tamamdır.
YanıtlaSil