31 Temmuz 2009 Cuma
VİŞNE SOSLU -SAKIZLI -ÇİKOLATALI KEK -( NuNu MARKA )
iriliğine bakarmısınız- .. maşallah gerçekten..
SAKIZLI VİŞNE SOSLU ÇİKOLATALI KEK- NuNu
3 iri yumurta
1 sb şeker
1/2 sb sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ (oda ısısında)
1 sb süt
3 adet ezilmiş ufalanmış sakız tanesi (çiğnenen sakız değil- ağaç sakızı bu soranlar için :)
1 fiske tuz
yarım su bardağı rende çikolata (iri rendeleyiniz)
1.5 sb vişne tanesi
2 - 2.5 sb arası un (sıvı miktarlarımız farklı olabiliyor kıvamına dikkat ediniz)
2 yk dolusu kakao
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu ( Keki sırasıyla 170* pişirip soğutunuz )
VİŞNELİ SOS (NuNu marka)
1 sb vişne suyu ( ben tazesini şekersiz kaynattım hazırladım)
1,5 dolu tatlı kaşığı nişasta
1/2 vişne likörü ( varsa -isteğe bağlı elbette)
2 yk şeker (tadını siz belirleyin,ama vişnenin ekşiliğini göz önünde bulundurunuz)
15 adet vişne tanesi
1 diş dövülmüş sakız
Vişne taneleri hariç, Hepsini kısık ateşte pelte olara pişiriniz.
En son vişne tanelerini içine atınız, yavaşça öldürmeden karıştırıp, soğumaya bırakınız.Arada karıştırınız pelteler pütürlenmesin.
Tamamen soğuyunca ılık-soğuk arasındayken, kekinizin üzerine dökünüz.İri çikolatalar serpiniz.
Gerçekten ben yaptım diye söylemiyorum, yemelere doyulamayan bir lezzet oldu..
Çok Sevgili Komşum Arkadaşım NURSELciğim ,yazlığından kızları SİBELimizin HUKUK mezuniyeti sebebiyle gelmiş, gelirken beraberinde bana ayıklamış temizlemiş olarak dondurduğu bahçesindeki vişneyi armağan etmişti.
Hersene bu nazik jesti yapar, biz komşularını çok mutlu eder sağolsun kendisi.
Bu tazecik henüz dondurulmuş vişneleri değerlendirmek ise en büyük keyiflerden biridir benim içinde. Ah .. Mutfaktan taşan sakızlı çikolatalı kokuları bir duyabilsenizzz.............. !!!!!!
Bende SİZ kıymetl, blog arkadaşlarımla paylaşarak gözlerinize güzel renkler armağan etmeye çalıştım..
iSTANBUL'DA HARİKA BİR HAVA VAR, YAZ YAĞMURLARI ARADA YAĞIP BİZİ SERİNLETİYOR, GECELERİ İSE SEYRE DOYULMAYAN MEHTAP'IYLA RUHLARIMIZA ve GÖZLERİMİZE IŞIK OLUYOR....
HEPİNİZE YAŞANASI GÜZEL BİR HAFTASONU DİLERİM....
SEVGİLERİMLE...
VİŞNE SOSLU SAKIZLI KEK - VE MEHTAP GEZİSİ
BAİLEYS VE BUZLU KAHVE
1 sb çok soğuk süt,
2 çay kaşığı şeker ( yada damak tadınıza göre )
1 kahve fincanı baileys
4 buz parçası
2 orta boy kadeh
2 tatlı kaşığı nescafe classic .
Tüm malzeme blanderda 40 saniye boyunca karıştırılır, buz atılımış kadehlere bekletmeden dökülür ve çikolata ile servisi yapılır.
Ben bu serin içeceğin yanında naneli stick çikolata ve bitter servis yapıyorum
Çok sevdiğim baileys ile içecekler serimi şimdilik burada noktalıyorum artık arkadaşlar....
SEVEN TÜM DOSTLARA AFİYETLER DİLER,
SÜKUNET DOLU KEYİFLİ BİR HAFTASONU TEMENNİ EDERİM
SEVGİLER
30 Temmuz 2009 Perşembe
ARMUT REÇELİ
ARMUT REÇELİ
1 Kg deveci armut
1 kg şeker
2 sb su.
1/2 limon suyu
4-5 adet karanfil tanesi
- Su ve şeker çelik tencere içinde karışrırılarak eritilir ve kaynatılarak hafif yoğunlaşmaya bırakılır. (şekerlenmemesine çok !! dikkat edilmeli )
- Armutlar soyulup, küp küp kesilir.
-Kıvama gelen şerbete atılıp, karanfillerl beraber, 20 dakika ağır ateşte kaynatılır, 20. dk sonra limonu sıkılıP, 5 dk kadar daha kaynatılır.
- İlk sıcağı çıkıncada kavanozlara doldurulur.
Armut reçeli mutlaka deveci armutlarıyla yapılmalı diye düşünmüşümdür hep.
Çok olgun, çok sulu, ve aromosı en yoğun çeşit çünkü.
Yaz armutları daha sert ve az tatlı olabiliyor. Küçük armutlar ise biraz daha çabuk dağılmalara sebep oluyor pişim anında.
Ben size önce yarım kilo yapmanızı öenerebilirim. Bir bakın damak tadınıza uyacakmı.
Zaten bana göre çok bir esprisi yok armutun. Çünkü :
Bir şeftali- portakal- çilek vs .. gibi aroması olmadığından lezzet yoğunluğu YOKTUR !!!!
Bunlar naçizane benim deneyimlerim sonucu öğrenebildiklerim.. Önerileriniz varsa bekliyorum.
HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN.
ŞEFTALİ REÇELİ
ŞEFTALİ REÇELİ
1 Kg yarma şeftali ( ne sert ! - nede çok yumuşak ! )
1Kg şeker (çok çok olgun ve yumuşaksa 100 gr daha ekleyin.Su salacaktır !!! )
1/2 limon suyu
Şeftalinin kabukları soyulup, 2 ye bölünür.
Çekirdekleri ve çekirdek yatakları çıkartılır.aRZU EDERSENİZ ÇEKİRDEK İÇİ BADEMLERİ REÇELE ATABİLİRSİNİZ.
Ben daima elma dilimi doğrarım. Siz arzu ettiğiniz gibi küçükde doğrayabilirsiniz.
Çelik bir tencereye bir sıra şeftali, bir sıra şeker dizerek meyveyi su salmaya bırakın.
Suyunu verince kısık ateşe oturtup, kaynama noktasına getirin.
Tahta kaşık kullanmayı ihmal etmeyin.
Kaynadıktan 20 dk sonra, limon suyunu ekleyin.
5 dakika kadar sonra kapatın.
İlk sıcağı çıktıktan sonra kavanozlara doldurun.
Çilek ve portakaldan sonra aromasını en sevdiklerimdendir.
AFİYET OLSUN.
********
Aslında bu postun resimlerini hiç beğenmedim .. Çok uzun zamandır bekliyordu dosyada, blogcu arkadaşlar arzu edince yayınlamak durumunda kaldım.
Armut reçelinide yükleyince yayınlayacağım.. Talep eden arkadaşlara duyururum ...
sevgiler.
BUZLU ÇAYLAR ( ICE TEA)
Siyah çaylı,
Yeşil çaylı -ICE TEA
limon ve naneli buzlar
böğürtlen - şeftali ve frambuazlı buzlar
yeşil çayla hazırladığım , nane ve limonlu buzlar
siyah çayla hazırladığım , nane yapraklı buzlar ÇOKKK SEVECEKSİNİZ !!
YEŞİL ÇAYLI ICE TEA ( yeşil çayı sevemeyenler için bir altarnetif)
DERİN BİR CAM KASENİN İÇİNE:
- Her bir bardak için ,1 tatlı kaşığı dolusu yeşil çay veya bir poşet yeşil çay
ve bir fincan (bardak için) sıcak su ile çaylarınızı demleyiniz.
- Her bir fincana yarım limon suyu ekleyin
- sonrada tadına göre şeker ekleyip, 3 kat yaptığınız tülbentten ,3 kez süzünüz .
- Dinlendikçe tadı ve aromaları birbirine geçecektir.
- Sunumlarım daima taze limon dilimleri (lime )ve yeşil elma ile yapıyorum, Taze lime' lerin aromasını başka hiç bir limonda bulamazsınız.( akdenizli ve müdavimi olan dostlar bilirler )
Damak tadınıza göre servis yapınız.
ŞEFTALİ AROMALI BUZLU ÇAY (ICE TEA)
4 kişilik
-Derin bir cam kase
- 1 sb demlenmiş ,soğutulmuş ve 3 kez süzülmüş çay. (demi bekletmeyin hemen yapıp buzdolabına koyunuz.Sert buruk ve acımsı oluyor yoksa ) !!!!!!
- Bir iri şeftali rendesi veya suyu
- 1/2 sb limon suyu
-Tadına göre şeker- (1/2 sb kadar )
- 1 lt kadar yaklaşık soğuk su
Cam kasede hepsini buluşturup, şeker eriyene dek karıştırınız.
Tekrar 3 kat yapılmış tülbentten süzüp,dinlendiriniz.
Mutlaka şeftali dilimi, limon dilimleri ve taze nane yaprakları bol buz ile servis yapınız.
Yaz ayları daha çok sıvı tükettiğimiz dönemlerdir. Mutlaka bir şeyler içmeyi istediğinizde ,lütfen önce kendimiz ve başta çocuklar olmak üzere, ailemize sevdiklerimize EV YAPIMI içecekler hazırlayalım.
EV YAPIMI İÇECEKLERİ DESTEKLEMEK İÇİNDE ,Son günlerde ;Kendi ev tipi sunumlarımı sizlerle paylaşmak istedim.
Piyasa ürünlerinin içindeki katkı maddeleri ve renklendiriciler malumumuz !!!!!! :(((
Ve !! : ÇOĞU AROMATİK HAZIRLANMIŞ ÜRÜNLER :(( Meyve oranı yok denecek gibi. Oysa
Şimdilerde kayısı- vişne -erik ve şeftalinin altın zamanları, bunları biraz şeker su ve meyve ile kaynatıp, çocuklarımıza ikram etmek çok güvenli ve daha sağlıklı değilmi sizcede.
Evde sabah veya akşam demlikte kalmış çayı hemen tazecikken böyle değerlendirmek, hem bütçenize, hemde midelerinize ! yapacağınız en akıllıca eylemler değilmidirler ??
Sadece bir kaç dakikanızı alacak bu karışımları lütfen alışkanlık haline getiriniz.
Ben kolayla ve diğer asitli içeceklerle bile kahvaltı yapan arkadaşlarımı bilirim :(((((
Hazır meyve sularıyla tonlarla evlerine yığınak yapanları da :(((
Sonrada inanılmaz kilo aldıklarını söyleyen dostlarımıda bilirim :((((
Ben sade içiyorum. Büyük değil !! daha küçük bardaklarla, Doğal şekerli halleriyle, ve içine daima ve daima taze meyveler atarak tatlandırıp ,keyifli anlar yaşıyorum ev ve Ofis ortamımda.
Kalori dengemide korumuş oluyorum böylelikle.
Limonata, evde hazırlanmış buzlu çay ve mojitolar ( paylaşacağım ) en çok sevdiklerimizdir.
Birazda meyvelerle hazırladığım buz parçaları ise görmekten çok hoşlandığım seçeneklerdir bardak içlerinde..
ÖYLEYSE HAYDİ BİRAZ HAYAL DÜNYASI YARATIN..
BEN SİZE BAZI NUNU MARKA :) SEÇENEKLER SUNDUM. EV YAPIMINA DESTEK İSTİYORUM YANİ :) KUTULANMIŞ GIDAYA HAYIR !!!
YARIN İÇECEKLER DOSYAMI KAPATACAĞIM.
SONRADA VALİZLERİ !!!!
HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN... HAYATINIZ DİLERİM HEP KEYİFLE DOLSUN.. SEVGİLER.
( Şimdi Duyarlı anne ve tüm ziyaretçilerimin fikirlerini bekliyorum, teşekkürler )
Yeşil çaylı -ICE TEA
limon ve naneli buzlar
böğürtlen - şeftali ve frambuazlı buzlar
yeşil çayla hazırladığım , nane ve limonlu buzlar
siyah çayla hazırladığım , nane yapraklı buzlar ÇOKKK SEVECEKSİNİZ !!
YEŞİL ÇAYLI ICE TEA ( yeşil çayı sevemeyenler için bir altarnetif)
DERİN BİR CAM KASENİN İÇİNE:
- Her bir bardak için ,1 tatlı kaşığı dolusu yeşil çay veya bir poşet yeşil çay
ve bir fincan (bardak için) sıcak su ile çaylarınızı demleyiniz.
- Her bir fincana yarım limon suyu ekleyin
- sonrada tadına göre şeker ekleyip, 3 kat yaptığınız tülbentten ,3 kez süzünüz .
- Dinlendikçe tadı ve aromaları birbirine geçecektir.
- Sunumlarım daima taze limon dilimleri (lime )ve yeşil elma ile yapıyorum, Taze lime' lerin aromasını başka hiç bir limonda bulamazsınız.( akdenizli ve müdavimi olan dostlar bilirler )
Damak tadınıza göre servis yapınız.
ŞEFTALİ AROMALI BUZLU ÇAY (ICE TEA)
4 kişilik
-Derin bir cam kase
- 1 sb demlenmiş ,soğutulmuş ve 3 kez süzülmüş çay. (demi bekletmeyin hemen yapıp buzdolabına koyunuz.Sert buruk ve acımsı oluyor yoksa ) !!!!!!
- Bir iri şeftali rendesi veya suyu
- 1/2 sb limon suyu
-Tadına göre şeker- (1/2 sb kadar )
- 1 lt kadar yaklaşık soğuk su
Cam kasede hepsini buluşturup, şeker eriyene dek karıştırınız.
Tekrar 3 kat yapılmış tülbentten süzüp,dinlendiriniz.
Mutlaka şeftali dilimi, limon dilimleri ve taze nane yaprakları bol buz ile servis yapınız.
Yaz ayları daha çok sıvı tükettiğimiz dönemlerdir. Mutlaka bir şeyler içmeyi istediğinizde ,lütfen önce kendimiz ve başta çocuklar olmak üzere, ailemize sevdiklerimize EV YAPIMI içecekler hazırlayalım.
EV YAPIMI İÇECEKLERİ DESTEKLEMEK İÇİNDE ,Son günlerde ;Kendi ev tipi sunumlarımı sizlerle paylaşmak istedim.
Piyasa ürünlerinin içindeki katkı maddeleri ve renklendiriciler malumumuz !!!!!! :(((
Ve !! : ÇOĞU AROMATİK HAZIRLANMIŞ ÜRÜNLER :(( Meyve oranı yok denecek gibi. Oysa
Şimdilerde kayısı- vişne -erik ve şeftalinin altın zamanları, bunları biraz şeker su ve meyve ile kaynatıp, çocuklarımıza ikram etmek çok güvenli ve daha sağlıklı değilmi sizcede.
Evde sabah veya akşam demlikte kalmış çayı hemen tazecikken böyle değerlendirmek, hem bütçenize, hemde midelerinize ! yapacağınız en akıllıca eylemler değilmidirler ??
Sadece bir kaç dakikanızı alacak bu karışımları lütfen alışkanlık haline getiriniz.
Ben kolayla ve diğer asitli içeceklerle bile kahvaltı yapan arkadaşlarımı bilirim :(((((
Hazır meyve sularıyla tonlarla evlerine yığınak yapanları da :(((
Sonrada inanılmaz kilo aldıklarını söyleyen dostlarımıda bilirim :((((
Ben sade içiyorum. Büyük değil !! daha küçük bardaklarla, Doğal şekerli halleriyle, ve içine daima ve daima taze meyveler atarak tatlandırıp ,keyifli anlar yaşıyorum ev ve Ofis ortamımda.
Kalori dengemide korumuş oluyorum böylelikle.
Limonata, evde hazırlanmış buzlu çay ve mojitolar ( paylaşacağım ) en çok sevdiklerimizdir.
Birazda meyvelerle hazırladığım buz parçaları ise görmekten çok hoşlandığım seçeneklerdir bardak içlerinde..
ÖYLEYSE HAYDİ BİRAZ HAYAL DÜNYASI YARATIN..
BEN SİZE BAZI NUNU MARKA :) SEÇENEKLER SUNDUM. EV YAPIMINA DESTEK İSTİYORUM YANİ :) KUTULANMIŞ GIDAYA HAYIR !!!
YARIN İÇECEKLER DOSYAMI KAPATACAĞIM.
SONRADA VALİZLERİ !!!!
HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN... HAYATINIZ DİLERİM HEP KEYİFLE DOLSUN.. SEVGİLER.
( Şimdi Duyarlı anne ve tüm ziyaretçilerimin fikirlerini bekliyorum, teşekkürler )
29 Temmuz 2009 Çarşamba
FRAMBUAZLI MİLKSHAKE
2 KİŞİLİK !
Malzemeler:
2 top frambuazlı dondurma
200 gr ayıklanıp,yıkanmış frambuaz ( ahududu) (böğürtlenlede deneyin ,ama biraz ekşi rengi koyu oluyor, daha fazla şeker istiyor !! )
200 gr ayıklanıp,yıkanmış frambuaz ( ahududu) (böğürtlenlede deneyin ,ama biraz ekşi rengi koyu oluyor, daha fazla şeker istiyor !! )
2 su bardağı çok soğuk süt
Toz şeker ( tadına göre )
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi blendera aktarın.
İyice köpürene kadar karıştırın.
İyice köpürene kadar karıştırın.
İsteğe göre şeker ilave ederek pipet ile servis yapın.
Ben yanında mutlaka Marshmallow şekerleme ikram ederim.
Yaz günlerinde gerçekten de ,biraz kendimizi şımartmak iyi gelecektir...
AFİYETLER OLSUN.
28 Temmuz 2009 Salı
COFFEE CREAM
Genellikle sıcak ! içmeye alıştığımız kahveyi, birde SOĞUK olarak denemeye NE DERSİNİZ ?
ÖYLEYSE BUYRUN.
COFFEE CREAM
2 kişilik :
Yarım çay bardağı Bailey’s ( isteğe bağlı )
1 kahve fincanı espresso
1 top vanilyalı dondurma, ( çikolatalı tercih ediyor, bizim evin delikanlıları )
1 çay bardağı buz gibi süt !! (çok soğuk olmalı )
1 çay bardağı çikolata sosu, ( oda sıcaklığında çikolata ekliyorum bazen )
5-6 adet iri buz tanesi
Tüm malzemeleri blendıra alın. 1-2 dakika karıştırın. Servis yapılacak bardaklara yavaşça akıtın
Üzerine krem şanti ekleyip, ( birazda nescafe serpmeyi çok seviyorum, azıcık da çikolata rendesi !!!!!!! )))
Soğuk olarak servis yapın, missss gibii oluyor. !!!
AFİYETLER OLSUN.
*
Diğerlerinide yüklüyorum :) Söz verdiğim gibi. *
SEMİZOTU SALATASI - 4
BU KALP SİZİN İÇİN...
Semizotu inanılmaz tükettiğim, ama en çokda çiğ sevdiğim bir sebzedir ( hele yoğurtlusu .. )
haftanın 3 günü mutlaka tüketirim...
Daha önce salatalar köşemde semiz otlu salata tarifleri vermiştim,
bu güzeller güzeli kızılcık görünümlü ve ebatlı domateslere ise fena takığım tabiri caizse !! :) Rastlayıncada :
Hemen semiz otu salatasına arkadaşlık edip, pozunu verdi bile....
denemek isterim derseniz migroslarda bulacaksınız !
PLUM DOMATESLİ SEMİZOTU SALATASI
Biraz SIZMA zeytinyağı, birazda kırmızı soğan halkaları, tadına görede limon -tuz yeterli....
Biliyorum yine çok seveceksiniz......
AFİYETLE BOL KEYİFLER DİLİYORUM ARKADAŞLAR.
*
İstediğiniz yaz iÇECEKLERİni BİR TÜRLÜ YAYINLAYAMADIM :( FIRSAT BULAMIYORUM... ama mutlaka yayınlıyacağım söz verdim size .
İşler bir yandan, yetişmemiz gereken durumlar diğer yandan derken olmadı :(
BİR YANDAN DA BAVULLARI KAPATMAYA BAŞLADIK !!!!! GERİ SAYIM BAŞLADI.
27 Temmuz 2009 Pazartesi
PATLICAN OTURTMA
PATLICAN OTURTMA,
5 adet bostan patlıcanı - 2 soğan- 1 iri diş sarımsak ( arzuya bağlı )
4 domates - 2 adet çarliston - 250 gr orta yağlı kıyma - tuz - karabiber- kırmızı biber(arzu edilirse ) ben bir tutam kimyonu da her zamanki gibi çok yakıştırırım.
YAPILIŞI :
Patlıcanlar alacalı soyulup, dilimlere ayrılır.
Tuzlu suda 20 dk bekletilip sudan geçirilir.
Orjinali tek tek yağda kızartılmakta,
Ben kızartmam !
Diğer bir tencerede 3 yk yağda yemeklik doğranan soğanlar, pembeleştirilir ve kıymada eklenip kavrulur.
içine küp küp doğarnmış domates ve çarlistonlar ilave edilir.
Yoğun bir sos olunca tuz ve baharatlar eklenir.
Yayvan tencereye bir sıra patlıcan dizilir
üzerine kıymalı harç bolca gezdirilir.
Tekrar üzerine patlıcan dizilip bitene kadar devam edilir.
En üste ise dilim dilim domatesler dizilip,
1/2 çb sıcak su ilave edilip, kısık ateşte kendi domates suyu ile pişirilir.
AFİYETLER OLSUN.
* Ben misafir yemeği olarak da yaz aylarında çok çok sık yaparım, ama tek kişilik güveçlerde, fırına atarak.. (üzerine az taze kaşar da rendelersek çok hoş olur)
enfesss olur. Paylaşmak istedim.