13 Mayıs 2009 Çarşamba

BAHÇE ÇİLEĞİ REÇELİ

KUPA MAÇINDA BJK- fb 'YE BAŞARILAR DİLİYORUM :)) !!!






BAHÇE ÇİLEĞİ REÇELİ (organik )

550 gr ayıklanmış yıkanmış çilek (gelenler o kadardı)
450 gr toz şeker
1/2 limon suyu

çileklerin üzerine şekeri gezdirip, 1 saat kadar beklettim,
şeker ıslanıp çilek suyunu salınca,altı açık ocağa koyup şekerin erimesini bekledim
altını kısıp çok hafif karıştırıp,25 dakika sonra limon suyunu ekledim. 5 dakika sonrada kapatıp,kavanoza alıp soğuttum.
* Kavanoz kuru ve metal kapaklı olmalıdır. Plastik kapak asla tercih edilemez.
17* muhafaza edilirse bakteri üremez.
21 * üzerinde bakterileşir !!!!

Ömerli'de oturan bir aile yakınımız bana senenin ilk mahsül çileklerini nisan ayında getirdiklerinde bu pespembe kokusuna hayran kaldığım çileklere doyamadım.
Tarla-bahçe çileği tadı ve kokusu bambaşkadır. Bilen arkadaşlar vardır mutlaka.
Çıkıntıları olmayan,pürüzsüz ,küçük pembe çilekçikler harikaydı doğrusu.
Önemli olan az olması değil, bu tadın keyfine varabilmektir. İlk çileklerle reçel yapıp, mayıs ayında tekrar yolladıklarıyla da anneler gününe kek ve pasta yanında servis yapmıştım. Bu güzel görüntilerle sizi başbaşa bırakıp, doğru plates yollarına düşeyim !! SEVGİLER...


not: resimler tek kare ve yedeksizdi.ne yazıkki başarılı değiller. çok dar zamanda resimlemiştim :(

49 yorum:

  1. Hımmm..Yerim ben bu çilekleride reçelide..
    Ellerine sağlık şeker...

    YanıtlaSil
  2. nunucuğum şimdi keke yorum bıraktım
    ama bu çilekleride görmeden gidemedim. bizimde bahçemizde var çok vermiyor ama,görüntüsü ve kokusuna bayılıyoruz.
    ellerine sağlık en sevdiğim tek reçel. annem sağolsun.
    ama ada'da artık reçel denemelerine başladı !
    çok sevgiler ikimizden.
    ADA- SAHİL.

    YanıtlaSil
  3. Bende dün akşama reçel için çileği şekere yatırmıştım:))Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çilek tarifi çok işime yarayacak çünkü geçen gün yaptığım tutmadı :) Nunucum ben birşey sormak istiyorum, tarla çileği diye satın aldığımız çilekleri 1 günden fazla muhafaza edemiyor muyuz? Kese kağıdındaydı ve yıkamadan koydum dolaba.Yıkayınca çürüyor demişlerdi.Çilekler ertesi gün paf olmuştu hemen :( Bu konudaki önerini heyecanla bekliyorum nunum,nasıl saklamalıyız çilekleri...

    sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. Canım en sevdıgım receldır mıss gıbıde olmuş senınkıler.Ellerıne saglık.Kucak dolusu sevgıler Izmırden

    YanıtlaSil
  6. DELFİNAcığım,
    mümkünse çok geniş bir kabın içinde altına havlu kağıt sererek birbirini sıkıştırmayacak ve ezmeyecek şekilde saklanabilir. sadece 24 saattir ömrü :( mümkünse bekletmeden tüketmek ve kullanmak gerekir. ben taşırken bile en son alırım, en üstte taşırım. eve gelene dek sulanabiliyor. bu yüzden özel kap alıyorum yanıma (yayvan !) öyle muhafaza ediyorum.DUTlarıda öyle yaparım. aynı familya çünkü.

    hepinize sevgiler arkadaşlar Çıkmam Lazım)

    YanıtlaSil
  7. nunucum çileklerin kokusu burnuma kadar geldi..bende çok topladım bahçemizden çilekler ahh o güzel günleri çok özlüyorum

    YanıtlaSil
  8. AHH AHH MİS GİBİ KOKAN ŞU ÇİLEKLER YOKMU BU ÇİLEKLER....
    .......
    SENİ MEST ETMEYE YETMİŞLERDİR MUTLAKA.
    DUT VE ÇİLEKKOLİK ARKADAŞIM BENİM.
    SELMA.

    YanıtlaSil
  9. nefis görunuyor :)

    YanıtlaSil
  10. mmm nefis şimdi kahvaltı yapacam çaldım reçelini.sevgiler nunucum.

    YanıtlaSil
  11. Bahçe çileklerinin kokusunu duyar gibiyim.Maalesef artık eciş bücüş acayip çileklerden tat alamıyoruz.Geçen gün ben de yaptım çilek reçeli ama göz kararı koydum şekeri fazla kaçırmışım.Yine de çok severim çilek reçelini:)

    YanıtlaSil
  12. Nunucuğum günaydın.sabah sabah içim açıldı vallahi resimleri görünce.çok güzel görünüyor çilekler ve reçelin.ellerine sağlık canım.bir dilim kızarmış ekmekler misss:-)afiyetler olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. hayatım demesen bile,anlaşılıyor biliyormusun.
    makinen zaten süper. net anlatıyor gördüğümüzü.
    çok canım istedi ya çooKKKKK =)
    GELİCEM ONA GÖRE...
    NESRİN.

    YanıtlaSil
  14. Canımmmmmmm ellerine sağlık burcu burcu koktu.Ne kadar leziz olduğu her halinden belli.Sımsıcak sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. ayy...cok iyi oldu bu ya bende cilek receli yapmak istiyorumm oyuzden ilk isim recel yapmak olucak herhaldee...
    bende bu aralar ne gorursem yapmak istiyorum gidisim gidis degill;))))

    YanıtlaSil
  16. ELİNE SAĞLIK YİNE BEKLERİM BİRDE TARİFİN BAŞINA BAŞLIK AT PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 42 DİYE TARİFİN SONUNADA BENİM LİNKİMİ KOY SANA ZAHMET ETKİNLİĞE KATILDIĞIN BELLİ OLSUN VE ETKİNLİĞE KATILIM OLSUN

    YanıtlaSil
  17. NURAYCIĞIM SENİN HERŞEYİNİ TABİİ TAKDİR EDERİM HER ZAMAN HEMEDE, FAKAT BU REÇELLERİN DİRİ DİRİ GÖRÜNTÜSÜ BENİ AŞIK EDİYOR.
    BENİMKİLER ÖLÜP GİDİYOR AYOL. -)
    VALLA MAŞALLAH SANA -)
    GÜLBİN. B

    YanıtlaSil
  18. Bende denemek istiyorum,özendim vallahi :)
    Ellerine sağlık...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. CANIM ELLERİNE SAĞLIK..
    BEN HENÜZ HİÇ REÇEL DENEMEMİŞLERDENİM BAKALIM BU SENE KISMET OLUCAKMI:)

    YanıtlaSil
  20. Merhaba,
    nasıl da güzel ve canlı görünüyorlar. Ellerine sağlık. Müthiş olmuş.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  21. hmmm...mis gibi tarla cilegi. nasil da güzeldir tadi, kokusu. Ellerine saglik Nunucum.

    YanıtlaSil
  22. nefis bayılıyorum çileğin herşeyisine.bende yapıcam..eline sağlık

    YanıtlaSil
  23. nunucum canım benim hımm mis kokusu bana kadar geldi ellerine saglık

    YanıtlaSil
  24. mis gibi oluyor doğru dersin canım.
    ama minicik osmanlı çileği kadar güzel pembiş nunu bunlar, çok sevdim,
    bittimi PEKİ ? :-))
    ZEYNEP GÜNAL.

    YanıtlaSil
  25. Ayyy ne güzel yaa biz burda hala göremedik taze çilek sen reçel yapmışın...
    ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  26. Nefis gorunuyor, kokusu bile insani cezbetmeye yeter.
    Iffet

    YanıtlaSil
  27. nunu ellerine sağlık,ben çileğin reçelini değilde bizzat kendini daha çok severim..
    maalesef burda hala doğru dürüst çilek bulamadım,ülkemin o minnacık çileklerini pek özledim..

    YanıtlaSil
  28. Nunucuuum çilekler de reçel de çok albenili duruyor:). Ellerine sağlık.
    Bizim eve bahçeden gelen çilekler reçel olamadan yenir genelde:). Bu sene çok çileğimiz olursa ben de reçel yapacağım.
    Sevgileeer..
    aslı

    YanıtlaSil
  29. REÇEL ANNEM BENİM :)))))
    ANNEM DUYMASIN BEN SENİN REÇELLERİNE AŞIĞIM ARKADAŞLARIN EN LOKUMU.
    ELİNE SAĞLIK. ÇOKK GÜZELLERMİŞ YA. ! FERDA.

    YanıtlaSil
  30. Mmmmm, miss gibi, çook ama çook lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık nunucuuum;)

    YanıtlaSil
  31. Çilekçi güzelim benim. Sapı olsa iki tanesini kulağına takardım, güzel güzel bakardın kırmızı küpelerinle. Ama dur, kiraz mevsimi yaklaştı. Heyooo!!!!

    YanıtlaSil
  32. BENDE HEP KENDİM YAPARIM REÇELİMİ BAHÇENINKI ÇOK LEZZETLI OLUYOR ELLERINE SAGLIK CANIM

    YanıtlaSil
  33. ay ay nefisler nunucuğum..özellikle de organikse..afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  34. Nunum çilekler süper !
    Reçelide çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım.
    Bizde kızımla bahçede bir saksıya ektik ama çıkma şansı sıfır.Şimdilik Derinin bundan haberi yok :)
    Biliyorsun bizimki çilek kız hastası doğal olarak çilekli herşeyinde !!

    sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  35. TEBRİKLER.. TEBRİKLER.. NUNUMMMM
    ==)))

    YanıtlaSil
  36. arkadaşım ellerine sağlık böyle oraganik oluncxa tabi daha güzel

    YanıtlaSil
  37. bende bende tebrik ederim OLEEE...
    çilekleride şerefine bir güzel yerim :)))
    öptüm canım.
    BANU.

    YanıtlaSil
  38. nefis görünüm ve lezzet.ellerine sağlık canım.afiyet,şifa olsun.

    YanıtlaSil
  39. Valla organik çilek reçeli, nasıl da güzel nasıl da beni ye diye bağırıyor oradan. Ellerine sağlık nunucum, enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  40. BİR YERLERDEN ORGANİK KOKULAR GELİYOR.
    ELLERİNE SAĞLIK ÇİLEK REÇERİNE BAYILIRIM TEK SEVDİĞİM REÇELDİR KENDİLERİ HELE ORGANIK OLURSA TADI BİR BAŞKA OLUR .ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER

    YanıtlaSil
  41. Vallahi kilolari vermeye baslayali akllimdan recel falan silinmisti ama hani su baskanlik yapan hanimefendi sagolsun gozumuzun icine soktu.
    Taptaze o cileklerin kokusu , recel ve nunu birlesince insan yerinden kalkamiyor.
    Ellerine saglik, sakama da gucenme emi.

    YanıtlaSil
  42. Çilek reçeli muhteşem görünüyor..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  43. nuraycığım o nasıl parlaklık böyle çileklerdeki.bakakaldım yine.
    çok güzel çileklermiş, afiyet olsun hayatım.(diyettesin bilyorum)
    çok öptüm seni.
    MİNE.K

    YanıtlaSil
  44. Nunucum nasıl güzel bir mesaj bırakmışsın öyle...Desteğin için çok teşekkürler...

    Seni Seviyorum.

    Not: Çilek reçelini yorum yaptım sanırım ama yine söylüyorum çok nefis gözüküyor...

    YanıtlaSil
  45. Ben bu çilekleri sepettte satılırdı, Levent Çilekli tesisleri yolu üstünden, ordan alırdım. Reçelini yapınca heryer kokardı. Çok canım çekti şimdi)))
    Reçel çok güzel olmuş eline sağlık,Sevgiler,Funda

    YanıtlaSil
  46. mmmmmmhhhhhhh. bu nasıl bir çilek. şekli bile en gerçek. çocukluğumda vardı en son gördüğümde nunucum.
    bir tadına baksam bişey istemezdim şimdi.
    afiyet olsun. çok güzel reçel yapıyosun nunu sen. annem öle dedi.
    DEMİN REÇELLERİNİ İNCELEDİ. USTA OLMUŞ DİYOR !
    sevgiler canım nunum.
    elçin sarıyer.

    YanıtlaSil
  47. Ellerine sağlık. Eminim misler gibi olmuştur. Afiyet olsun Sevgiler...

    YanıtlaSil