1 yumurta sarısı ( üzerine sürülecek )
elma, tarçın ve şeker pişirilip, soğutulur.
milföyler her iki yanlarından, kesikler atılarak hazırlanır.
ortalarına elmalı harç konur,
her iki taraftan bir şerit alınıp üst üste kapatılıp yapıştırılır.
üzerine yumurta sarısı sürüp, 175* pişirilir.
tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.
elma, tarçın ve şeker pişirilip, soğutulur.
milföyler her iki yanlarından, kesikler atılarak hazırlanır.
ortalarına elmalı harç konur,
her iki taraftan bir şerit alınıp üst üste kapatılıp yapıştırılır.
üzerine yumurta sarısı sürüp, 175* pişirilir.
tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.
Bu tarif yine emektar tarif defterimden bir alıntı.
2000 senesinde YEMEK ZEVKİ adlı Pınar Altuğ'un sunduğu programda çok beğenerek almış
ve yıllardır her meyveyle denemişimdir.Çok acil zamanlarda benim de ilk yardımcım milföylerdir.
Çok beğeneceğinizi umarak, arşivlerime ekliyorum.
SEVGİLER.. AFİYETLER OLSUN HEPİNİZE..
Canımmm günaydın ,mutlu hafta sonla
YanıtlaSilrı dilerim.Elmalı her lezzet benim
için çok özel eee birde senin elin
den bambaşka olur,ellerine sağlık,sevgiler....
mmmmmmmm nefis kokuyor nunuucummm :)
YanıtlaSilmmmmmm bu enfes bisi kesin ne zamandir denemek istiyordum ama bi turlu kismet olmadi bu hafta sonu denesemmiki :D
YanıtlaSilEllerine sağlık Nunucuğum.Ben de geçen gün bunun benzerini çikolatayla yaptım.O da çok güzel oluyor.Tavsiye ederim.Ellerine sağlık.Kucak dolusu sevgiler...
YanıtlaSilyıllar önce ilk kez sende yemiştim. hiç gözlerimden gitmez o ilk an.
YanıtlaSilnefissti canım.
iyi haftasonları ailenle.
SELMA.
pastahanelerdekilere benziyor nunum harikasın..
YanıtlaSilcıtır cıtır bol elmalı cevizli birazda tarcın karanfil zencefil :))
kendi kendime tarif uretmeye basladım yaa :)
günaydın arkadaşım harikasın ellerine sağlık çıtır çıtır mis gibide tarçın kokuyordur eminim afiyet olsun
YanıtlaSilNunucuğum harika görünüyorlar.ellerine sağlık canım.çok güzel olmuş.deneyeceğim mutlaka.afiyet olsun canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilmilföy ve yufkalar olmasalar vay halimize nunucum.doğru diyorsun.
YanıtlaSilŞAHANE OLMUŞLAR
NESLİ
Ooooh NuNu hanım, kaldığınız yerden tam hız devam ediyorsunuz. Harikasın kadıncığım, ellerin dert görmesin!
YanıtlaSilNuraycığım benim sardıklarım seninki olmadı ama hiç bir zaman.
YanıtlaSilhep ağzı açıldı. !!
bir püfü varmı bilmediğimiz. çok öptüm canım seni. ASUMAN.
arkadaşım ne kadar enteresan ve şık bir tarif. vede basitmiş. ben not alayım çok tuttum =)
YanıtlaSiliyi pazarlar canım..öpüyorum.
ZEYNEP GÜNAL
Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler!...
asumancığım
YanıtlaSilmilföylerin nemsiz ve kuru olması çok önemli
yoksa haklısın,pişerken açılır ve zaten yapışmazlar.
Boyle pratik tarifler hepimizin ihtiyaci.Cok tesekkurler paylastigin icin,ellerine saglik
YanıtlaSilmmmmmmmmmm nefis ellerine sağlık canım iyi haftalar..
YanıtlaSilmmmmm nefis elerine sağlık canım iyi haftalar...
YanıtlaSil