21 Şubat 2009 Cumartesi

ELMALI ÖRGÜ MİLFÖYLER









ELMALI ÖRGÜ MİLFÖYLER ( 6 KİŞİLİK )

6 adet kare milföy
3 orta elma rendesi ( her yarım elma bir milföy için )
arzuya bağlı tarçın ( 1 çk)
3 yk şeker (tadına göre)
pudra şeker ( üzerine )

1 yumurta sarısı ( üzerine sürülecek )
elma, tarçın ve şeker pişirilip, soğutulur.
milföyler her iki yanlarından, kesikler atılarak hazırlanır.
ortalarına elmalı harç konur,
her iki taraftan bir şerit alınıp üst üste kapatılıp yapıştırılır.
üzerine yumurta sarısı sürüp, 175* pişirilir.
tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.


Bu tarif yine emektar tarif defterimden bir alıntı.

2000 senesinde YEMEK ZEVKİ adlı Pınar Altuğ'un sunduğu programda çok beğenerek almış

ve yıllardır her meyveyle denemişimdir.Çok acil zamanlarda benim de ilk yardımcım milföylerdir.

Çok beğeneceğinizi umarak, arşivlerime ekliyorum.

SEVGİLER.. AFİYETLER OLSUN HEPİNİZE..


17 yorum:

  1. Canımmm günaydın ,mutlu hafta sonla
    rı dilerim.Elmalı her lezzet benim
    için çok özel eee birde senin elin
    den bambaşka olur,ellerine sağlık,sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. mmmmmmmm nefis kokuyor nunuucummm :)

    YanıtlaSil
  3. mmmmmm bu enfes bisi kesin ne zamandir denemek istiyordum ama bi turlu kismet olmadi bu hafta sonu denesemmiki :D

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Nunucuğum.Ben de geçen gün bunun benzerini çikolatayla yaptım.O da çok güzel oluyor.Tavsiye ederim.Ellerine sağlık.Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. yıllar önce ilk kez sende yemiştim. hiç gözlerimden gitmez o ilk an.
    nefissti canım.
    iyi haftasonları ailenle.
    SELMA.

    YanıtlaSil
  6. pastahanelerdekilere benziyor nunum harikasın..

    cıtır cıtır bol elmalı cevizli birazda tarcın karanfil zencefil :))

    kendi kendime tarif uretmeye basladım yaa :)

    YanıtlaSil
  7. günaydın arkadaşım harikasın ellerine sağlık çıtır çıtır mis gibide tarçın kokuyordur eminim afiyet olsun

    YanıtlaSil
  8. Nunucuğum harika görünüyorlar.ellerine sağlık canım.çok güzel olmuş.deneyeceğim mutlaka.afiyet olsun canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. milföy ve yufkalar olmasalar vay halimize nunucum.doğru diyorsun.
    ŞAHANE OLMUŞLAR
    NESLİ

    YanıtlaSil
  10. Ooooh NuNu hanım, kaldığınız yerden tam hız devam ediyorsunuz. Harikasın kadıncığım, ellerin dert görmesin!

    YanıtlaSil
  11. Nuraycığım benim sardıklarım seninki olmadı ama hiç bir zaman.
    hep ağzı açıldı. !!
    bir püfü varmı bilmediğimiz. çok öptüm canım seni. ASUMAN.

    YanıtlaSil
  12. arkadaşım ne kadar enteresan ve şık bir tarif. vede basitmiş. ben not alayım çok tuttum =)
    iyi pazarlar canım..öpüyorum.
    ZEYNEP GÜNAL

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık.

    Sevgiler!...

    YanıtlaSil
  14. asumancığım
    milföylerin nemsiz ve kuru olması çok önemli
    yoksa haklısın,pişerken açılır ve zaten yapışmazlar.

    YanıtlaSil
  15. Boyle pratik tarifler hepimizin ihtiyaci.Cok tesekkurler paylastigin icin,ellerine saglik

    YanıtlaSil
  16. mmmmmmmmmm nefis ellerine sağlık canım iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  17. mmmmm nefis elerine sağlık canım iyi haftalar...

    YanıtlaSil