5 Şubat 2009 Perşembe
AYVA REÇELİ
AYVA REÇELİ
725 gr ayva
575 gr şeker
3 sb su
6 adet karanfil
!/ 2 limon suyu
-ayıklanan ayvalar dilimlenir, çekirdekleri ayrılır,
-çekirdekleri ile beraber önceden haşlanır ( ben fissler düdüklümde, 3 sb su ile 1 dk haşladım )
-içine şekeri ekleyip ,eritip, yavaşça karıştırıp ,karanfilleri ekledim.
-25-30 dakika içinde kıvama gelince, yarım limon suyu ekleyip 3 dakika kaynattım.
** genellikle kilolarca reçel yapmıyorum. sadece mevsimindeki meyveleri 2-3 adet olarak hazırlıyor, bitincede bir başka meyveyi sıraya alıyorum.
bu yüzden reçel tariflerim az sayıdan oluşmaktadır. az şeker kullanıyorum ,çünkü miktarı az olunca çabuk bitiyor.(yoksa dayanmaz küflenir)
saklanacak reçeller ise,daha fazla şekerle yapılıp, biraz daha uzun kaynatılmalılar.
afiyet olsun..
mmm süper görünüyor tabak!!hemen alıyorum sen yeniden yap.ellerine sağlık canım benim.
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor Nuray'cığım..Hele o karanfillerin görünüşü bitirdi beni..Ellerinize sağlık bitanem..Kocaman sevgiler..
YanıtlaSilAYYYY... TARİF ÇABUK GELSİN LÜTFEN,BEN DAYANAMICAM.....SÜPER GÖRÜNÜYOR,ELLERİNE SAĞLIK NUNUMMMMM...
YanıtlaSilCanımmmm iyi geceler valla yine zerafetin ve sen...Ellerine sağlık harika tarifi sabırsızlıkla bekliyorum öptüm kocaman...
YanıtlaSilSayfanizi ilk defa gordum ve ayva recelini cok begendim. Goruntu super. ellerinize saglik. Sevgiler
YanıtlaSilOff nefis bir görüntü,kahvaltı şenlendi desene..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler...
Nuraycım, ellerine sağlık çok güzel görünüyor, ben pek severim doğrusu, sevgilerimle
YanıtlaSilHer zamanki gibi harika bir iş çıkarmışsın ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilDur hemen şurdan biçatal alayım bkiim hımm mmmmmmmmm nefis nefis :))
Sevgilerimle
Hülya
www.hanimelipasta.blogspot.com
da yeni tariflerimleyim ziyaretlerini beklerim
tarif yerine firindan sicak ekmek alip, biz gelsek..?
YanıtlaSilMEHTAP P.G,
YanıtlaSilVallahi tam 12 den vurdun mehtapcığım :))
teşekkürler arkadaşlar.... :)
nunucuğum hepsini nasıl aynı boyda kestin ki ?
YanıtlaSilbirde rengi çok güzel tutturmuşsun canım.
gıda boyası varmı içinde acaba ? kışın en sevdiğimiz reçeldir. çok beğendim canım. selamlar. ASU.
Bu ne güzel renktir böyle nunucuğum
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Reçellerle pek aram olmasada insanın ekmeğini batırıp yiyesi geliyor:)))
Sevgilerimle
ASUMANcığım
YanıtlaSilgıda boyası hiç kullanmadım reçellerde !!!
bu ayvanın doğal rengi. birazda bekleyince çok daha güzel bir renk veriyor.
ayva dilimlerini ise sıradan kestim,özel bir makine yok yani...
afiyet olsun..
Canım günaydın benim tatlıyla aram çok iyi olduğu için hazır olan kaseyi izninle alıyorum.Ellerine sağlık kocaman sevgiler...
YanıtlaSilCok nefıs gorunuyorlar .Ellerıne saglık canım.Kucak dolusu sevgıler..
YanıtlaSilah şimdi orada olsaydım..
YanıtlaSilyada bu reçel güzeli benim yanıbaşımda olsaydı =((
esin
Benim cok sevdigim fakat yapmasini beceremedigim bir recel. Harika olmus, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilçooookkkkk severım çooookkkkk....mmmmm ellerıne saglık arkadasım....enfes ..
YanıtlaSilNunucuğum reçelin şahane olmuş,rengi harika...ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilayy sen bunu kaymaksız yemezsin dimi.. =)))))
YanıtlaSilacaip güzel olmuşş ama...
( tabiiki her zamanki gibi)
sabırsızlıkla bekliyorum.
öptüm şeker seni.
SELMA.
SELMACIĞIM,
YanıtlaSilMÜMKÜNSE KAYMAKLA LÜTFEN..
:))))
merhaba arkadaşım bayılırım ayva reçeline ama reçel yapmasını sevmiyorum vede kıvamını ayarlamasını bilemiyorum onun için sizlerin sietesinde görünce reçelleri içinm gidiyor. ellerine sağlık . arkadaşım senden bir ricam var sayfanın sağındaki yörüngemde parlayan yıldızlar adı altındaki programı nerden indiriyosun yardımcı olursan sevinirim arkadaşım.bende beklerim şimdiden teşekkür eder iyigünler dilyerim arkadaşım...
YanıtlaSilEllerine sağlık Nunucuğum,süper olmuş.En sevdiğim reçeldir kendileri.Sevgiler...
YanıtlaSilsevgili nunu çok güzel olmuş,
YanıtlaSilbirazdan denemek için mutfakta olacağım.çünkü az miktarla olan tarifim yoktu.
çok teşekkürler ellerin dert görmesin
AYSEL BATUR-seferihisar
Merhabalar;
YanıtlaSilReçelin rengi bir harika..
Paylaşımınız için teşekkrürler...
Sevgiler
Kokusu mis gibi burnuma geldi.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Biz hep ev reçeli kullanırız.
Ev yapımı bir başka kokar.
Sevgiler.
İyi hafta sonları
reçelleriniz harika olmuş????
YanıtlaSiltadını çıkart nunu !
tijo
canım her sene tatma şansına sahip olduğum için tescilli ayva reçeline saygıyla eğilirim :))
YanıtlaSilçok öptüm canım seni. NESRİN.
Ayvaları rendeleyerek reçelini yapmak da çok hoş oluyor Nunucuğum.
YanıtlaSilAz miktarda yapmak daha akıllıca dediğin gibi. Ellerine sağlık güzelcim:)
Sevgiler...
Kahvaltıların nefis tatlısı ayva reçelini çok güzel yapmışsın. Enfes görünüyor, eline sağlık canım.
YanıtlaSilçok severim canım tam mevsimi ne güzel yapmışsın.ellerine sağlık.
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK ZİYARETİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER
YanıtlaSilSEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM
ne kadar berrak bir görüntü.çok çok güzel olmuş nunuşşşş.
YanıtlaSilaz olsun öz olsun.eline sağlık canımcım. çok öpüldün.
FERDA
Ayvayı genellikle tatlısını yapıyorum. Reçel yapmasını denemediğimden sanırım. Miktarı az olan bir tarifinle denemeye niyetlendim ama, öyle nefis görünüyor ki... Ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilmissss gibi kokuyu takip ederek, bloguna ulaştım. İnanılmaz güzel görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.
rengi cok berrak olmus,buda zaten recelin tam kivaminda cok lezzetli oldugunu gösteriyor,recel konusunda tam ustasin ellerine saglik canim
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBende ayva reçelini seviyorum ama yapmayı hiç denemedim. Tarif az ölçüde olması bakımından çok iyi. Umarım üşenmem denerim.
YanıtlaSilSelamlar.
elerinize sağlık bayılırım bu reçele harika gözüküyor;)
YanıtlaSilNunucum, bu nefis gorunuyor, rengine bayildimmm :))
YanıtlaSilnunişim bayıldım sabah sabah.gerçekten çok ustasındır reçellerde.hoş nede değilsinki maşallah sana.
YanıtlaSilimrendim,allahtan evde biraz var.ben iyisimi kahvaltıya geçeyim -) çok güzel olmuş canım
iyi tatiller öptüm.
SEMRA U.