7 Kasım 2008 Cuma

BAL KABAKLI PASTA


Bal kabaklı pasta

- 1 pk sade pandispanya, (vaktiniz varsa mutlaka kendiniz yapın)
- 1 poşet krem sade şanti ve 1 bardak süt (bir parmak az)
- 2 sb süt - 1 pk vanilyalı creme ole
- 1 kg balkabağı - 1.5 sb şeker
- 3 mandalina suyu

-Önce kabak ve şeker tencerede sulanmaya bırakılır (1 saat kadar yeterli)-pişirilir
-Pişen kabak blender veya çatalla pürüzsüz olacak şekilde ezilir.
-Diğer yandan krem şantinizi ve creme ole'nizi hazırlayıp dolapta soğutun.
-Soğumuş olan ŞANTİ VE KABAĞI sıkma poşetlerine alıp hazırlayın.
-Pasta tabanını mandalina suyu ile alt ve üst parçalarını ıslatın
-Alt tabana crem olenin hepsini yayın, üzerine diğer tabanı koyun,
-Koyduğunuz üst tabanın her tarafını kabakla kaplayıp,
-Sıkma poşetlerindeki şanti ve kabak püresiyle süslemeler yapınız.
AFİYET OLSUN

Zamanı iyi kullansakta, her zaman vaktimiz yeterli olmuyor.Bende dün böyle bir gün yaşadım.Fazla strese girmeden, hiç sevmesemde tadlarını, creme ole ve hazır pastaban kullanarak çaresizlikten kurtulmuş oldum.
Pandispanyanızı evde hazırlamanızı ve dondurucuda hazır bulundurmanızı tavsiye ederim. Daha önce vermiş olduğum pastacı kreması ise harika bir lezzet olarak bu tür pastalara çok yakışıyor.
Mevsim itibari ile bu güzel lezzeti mevsiminde tüketelim derim.
Hepinize sevgiler.. Güzelliklerrr.

21 yorum:

  1. bal kabağı ile yapılan pastaları çok seviyorum canım ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ben de yaptığım balkabaklı pastaya bayılmıştım. Muhteşem bir lezzet oluyor. hatta ben doğum günümü balkabaklı pasta ile kutlamıştım. Ellerine sağlık. Süper görünüyür

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Pasta harika görünüyor, ellerinize sağlık. İlk fırsatta ben de deneyeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Nunucuğum bal kabağı tatlısını, pastasını tadı bir kenara sırf o şahane turuncu rengi için seviyorum desem yalan olmaz.
    Ellerine sağlık cicim:)

    YanıtlaSil
  5. Harikasın canım,ellerine sağlık..))


    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  6. Canım Nunu'cum tatlısına bayılırım eminim pastasıda çok lezizdir hele senin elinden ve sunumundan MUHTEŞEM....
    Ellerine sağlık,öptüm...

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş Nunucum,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. canım harıka gorunuyor. kabagın rengını cok begenırım.
    nefıs ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  9. Nunucuğum çok leziz görünyor pastan,eline sağlık.benim de iki kıştır niyetim balkabağıyla pasta yapmak ama bir türlü tembelliği yenip yapamadım:-)) tarifini deneyeceğim canım.afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. sevgili nunu

    Balkabağını çok severim. Her şekilde kullanıyorum.
    Pastanız her zamanki gibi nefis olmuş ellerinize sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. balkabaklısını hiç yemedim ama denemeye değer, enfes gözüküyor, sunumuda ayrı güzel;) ellerine sağlık arkadaşım....

    YanıtlaSil
  12. canımcımm..
    bu ne güzelliktir böyle..
    harika bişey..
    eline sağlık canımcım.
    esiin

    YanıtlaSil
  13. Canımm nefis görünüyor pastan..Olsada yesem azda olsa yorgunluğumu unutsam:))
    Ne güzel olurdu ilgin içinde ayrıca tşk ederim.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. çok güzel olmuş pastan ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. Görüntü o kadar güzel ki eminim tadı da öyledir.Ellerinize sağlık herzaman takipçinizim.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  16. ne kadar şık ve güzel olmuş nunucumm.
    bakakaldım.. süper bir pasta canım.
    öpüyorum.
    GGGÜLDEN.

    YanıtlaSil
  17. Ellerien sağlık çok şık bir pasta ..yine sorucam krema daki süt az ama nunu:))nnasıl etcez nasıl yapcez:))
    çok öptüm..

    YanıtlaSil
  18. FERHAN cığım

    özellikle sert bir şanti olması gerekli canım.
    çözülmemesi lazım, kabağın üzerinde !!!!

    YanıtlaSil
  19. Pastan muhtesem gozukuyor canim ablacim,ellerine saglik...olsaydi da bir de yiye bilseydim...opuyorum seni...sevgilerimi yolluyorum...

    YanıtlaSil
  20. hayatım elelrine sağlık..
    çok hoş yapmışsın ..ben hiç yemedim biliyormusun ? bununla ilgili sana bir sorum olacak canım.arıyacağım seeni..
    çok merak ettim tadını
    çok çok sevgiyle öpüyorum canım.

    ay.sema

    YanıtlaSil
  21. SEMAcığım,
    tamamen yeterli canım. çünkü 2 kere yaptım ,fazlası taşma yapıyor. o yüzden sıkı bir kıvam gerekli.orjinal tarifi daha yumuşak ve sulu bir kıvam. 2. kez yaptığımda her şeyi değiştirdim.ben sana yazdım orjinal halini. tavsiye etmiyeceğim üzebilir seni.
    şimdiden afiyet olsun canım.
    anne ne çok geçmiş olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil