BROWNİE (Sütlü Çikolatalı)

>> 31 Mart 2010 Çarşamba

57. PD.Ç.S.E Ev Sahibi Sevgili HÜMEYRAYA kolaylıklar dilerim










BROVNİE (Sütlü çikolatalı)

300 gr doğranmış sütlü çikolata ( bitter veya sütlü kuvertür)
2 yk kakao
80 gr tereyağ ( tuzsuz ev tereyağı kullandım) Orjinali 100-125 gr !!!
1 sb esmer şeker
4 yumurta ( 3 de yeterlidir ! )
1 çubuk vanilya ( 1 pk vanilya )
çay kaşığı burnu kadar tuz
3/4 sb un (organik un) ( 200 ml bardak ! )


Yapılışı
- Fırınınız 175* ısıtın
-tereyağınızı eritin - içine çikolataları ekleyin yavaşça birbirine yedirin. ( benmari uygundur) oda ısısında soğutun
-içine şekeri ekleyin ve karıştırın
-yumurtaları birer birer içine kırıp karıştırın
-vanilyayı içine koyun
-en son un ve tuzu eleyerek mikser kullanmadan ! çok karıştırmadan ekleyin !!
-yağlı kağıt serilmiş 20 -22 lik kare veya dikdörtgen kalbınıza yayın.
-35 dakika içinde pişmiş olacaktır.
- fazla beklerse içi kurur ve kek halini alabilir !!
.............................................
Brownie !!!!!
Yoğun ve kalabalık bir çikolata tarlası adeta !
Burada kim olmak istemez ki ?
Benim 2. numaralı ballı karadutum örneğin, oradan asla çıkmak istemeyenlerden !! Biliyorsunuz bir hayli besiye çektik kendisini, bu ara ne isterse yapmaya gayret ediyoruz. Geçen hafta eski okul arkadaşım bizi ziyarete geldiğinde (ki Gülbin çok sever brovnie'yi) hemen ikisi için bir brovnie hazırladım.
Ne kuru- ne ıslak- ne çok siyah -ne az açık. İkisinin arasında sütlü çikolatalı, nemli ipek kadar yumuşak bir brovnie oldu.
Benim ballı karadut sevmiyor siyah halini. (bitter)
Ama miss gibi bir kahvem olsun , yanınada brovnie diyenlerdenseniz :
BUYRUN SİZİN İÇİNDE HAZIRLADIM.

AFİYET VE SEVGİYLE..

nUnU's : Sevgili arkadaşlarım, haklı olarak merak ettiniz, öncelikle alakanıza çok teşekkür ederiz.
Oğlumuz henüz ameliyat olmadı, bu hafta vizeleri bitince gün alınacak. Hakkında herşeyin hayırlısını diliyorum.

Read more...

EVDE PEMBE BAHAR

>> 30 Mart 2010 Salı













Küçük sade bir bahar sofrasında buluştuk sevgili okul arkadaşım Gülbin B. ile.
Benim ballı karadutuma geçmiş olsun ziyaretine gelip, yanında getirdiği sakızlı sütlaçla kendisini ve ev halkımızıda mest etmişti.
Masamızda mevsimin en güzeli zeytinyağlı enginar, biraz simit, organik pazardan semizotu salatası, pancarlı kıvırcık salata ve yanında brownie, birde soframızda yer almayan Gülbinin sakızlı sütlaçı vardı.

Bahar ayından aldığım enerjiyle masamız bir anda mevsim şenliğine bürünüvermişti... Bana hoş bir moral oldu , sizede olması dileğimle..


En kısa zamanda brovnie tarifinde görüşmek üzere sizlere çok sevgiler,
Sevgili arkadaşım Gülbin'e yürekten teşekkürler...
GÜNÜNÜZ BAHAR - SOFRALARINIZ BEREKET DOLSUN.

Read more...

SEVGİ DOLU BİR ZEYTİN DALINA TUTUNDUM





Geçtiğimiz hafta akşam üzeri eve döndüğümde beni özlemle beklediğim bir süpriz karşıladı.
2 yıldır mutfağımızın , kahvaltılarımızın ve damak tadımızın baş tacı zeytinyağlarım ve ev yapımı zeytinlerimle nihayet buluştum.
Kolimi açtığımda başımı döndüren bir koku yayılıverdi evimizden içeri odalar dolusu. Mis gibi sümbüller, kır çiçekleri, şebboylar, çocukluğumun bahçe çiçekleriydi !!!!!
Bunun baş mimarı Biricik Arkadaşım- Kardeşim Çok SEVGİLİ DELİFİNA'mız ve AilesiYDİ ELBETTE.
Geçen sene bana geçmiş olsuna geldiklerinde tadına doyulmaz bu lezzetleride yanlarında getirip bizleri çok mutlu etmişlerdi.

Artık her bitmeye başladığında, ilk siparişi ben, yakın arkadaşlarım, ailem ve komşularımla verir olduk.
2 yıldır sayelerinde, onlarsız bir hayat düşünemiyoruz.

BENDE SİZE MUTLAKA BU TAZECİK YENİ SIKILMIŞ ZEYTİNYAĞLARDAN ÖNERİYORUM. (hemen sipariş sırasına girin, dilerim hala şansınız vardır !
eV yapımı zeytinlerden de tatmanızı da öneririm elbet.
Birde muhteşem zeytinyağlı sabunlarından da istemeyi ihmal etmeyiniz.
Daha detaylı bilgi DELFİNAmızın sayfasında.

DELFİNA'm Sana VE AİLENE tekrar tekrar teşekkürler ederim canım.

Read more...

KAYISILI MARMELATLI MİLFÖYLER ( DANİSH)

>> 29 Mart 2010 Pazartesi



Kayısı gülleri (Tarifi burada )




MİLFÖYDEN KAYISILI RÜZGAR GÜLLERİ (DANİSH)

Dilediğiniz kadar kare milföy hamurları (oda ısında bekletilmiş)
Kayısı marmeladı
Kayısı taneleri ( biraz ılık suda beklemiş ve kurutulup suyu alınmış)
Yumurta sarısı

Yapılışı
Milföyler ilk resimdeki gibi, köşelerden orta noktaya kadar kesilir
Sol uçtan daima orta noktaya kadar yapıştırılır
Yıldız şekli elde edilir
Yumurta sarısı sürülüp
Ortalarına suyu süzülmüş kayısı marmeladı konup
En üzerine kayısı taneleri bütün olarak yerleştirilir
Önceden ısınmış fırında 175* derecede yakmadan ! kurutmadan pişirilir !

Piştikten sonra kenar uçlarına fırçayla kayısı marmeladı sürülür ve
Mutlaka ılık yenmesi gerekir !!!!

Son zamanlarda çok ziyaretçilerim , misafirlerim olmakta, Evde olduğum günlerde de ,Zaman yetersizliği bana pratik çareler düşündürmüyor desem yeridir..
Senede çok azda olsa, böyle durumlarda imdadıma hazır milföyler yetişiyor.
Ailede yabancı gelinler olunca, yıllar önce onların mutfaklarından, kültürlerinden öğrendiğimiz ve çok sevdiğimiz bu lezzetlerden bizlerde payımızı almış oluyoruz.
Sizlerde çok çabuk hazırlanan bu harika kayısılı lezzeti denemediyseniz EĞER ,
ben de seve seve yapın arkadaşlar derim.

HEPİNİZE AFİYETLE , GÜZELLİKLERLE DOLU,YENİ BİR BAHAR HAFTASI GEÇİRMENİZİ DİLER,
SEVGİLERİMİ İLETİRİM.

Read more...

ORTAKÖY - KAHVALTI

>> 28 Mart 2010 Pazar

Ortaköy camii













sokak aralarındaki cafeler

ortaköy çeşmesi


Esma Sultan Yalısı
Esma Sultan Yalısı ( Kanal-D Şeffaf Oda Çekimleri her pazar burada yapılıyor )
çarşı..
ortaköy iskelesi
ortaköy caddesi

:))))))))))))) maşallahımız var !!!!!
ortaköy kilisesi (Ayios Fokas Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı )
iskele yolu
iskele sahil meydanı




GÖZLERİMDEN TAAAA RUHUMA KADAR, YENİDEN MAVİYE BOYANIP DÖNDÜM BEN ,
BOĞAZ SEVDAMDAN HİÇ VAZGEÇEMEYECEĞİME GÖRE,
BU PAZAR SİZİN İÇİN SADECE RESİMLER KONUŞSUN DESEM ...................

GÜZEL SEYİRLER, İYİ PAZARLAR DİLERİM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM....

Read more...

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP